Veteranii de război vor primi pensii mărite cu 75%

258
1
Veteranii de război vor primi pensii mărite cu 75% - veterani1-1480602637.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a adoptat săptămâna aceasta o ordonanță de urgență prin care a majorat cu 75% cuantumul indemnizațiilor lunare pentru veterani, invalizi și văduve de război. Ca urmare, aceștia vor primi începând de luna viitoare mai mulți bani. Astfel, invalizii de război încadrați în categoriile mari mutilați și gradul I de invaliditate vor beneficia lunar de 259 de lei, cei încadrați în gradul II de invaliditate de 231 de lei, iar pentru gradul III de invaliditate cuantumul a fost crescut la 196 de lei. Tot la 196 de lei au fost stabilite și noile cuantumuri ale indemnizațiilor lunare de veterani de război și ale văduvelor de război care nu s-au recăsătorit.


În plus, Executivul a mai adoptat o hotărâre prin care se mărește cuantumul ajutorului anual pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război și văduvelor de război, precum și accidentaților de război în afara serviciului ordonat, a fost stabilit la 335 lei. În prezent, veteranii de război și văduvele de război beneficiază și de alte drepturi: câte 12 călătorii gratuite, dus-întors, la tren, gratuități pe mijloacele de transport în comun (metrou, tramvai, troleibuz, autobuz), dar au și prioritate la repartizarea și închirierea locuințelor din fondul locativ de stat. 


De asemenea, ei au prioritate în acordarea de credite pentru construirea sau cumpărarea de locuințe în condiții avantajoase și nu în ultimul rând sunt scutiți de plata impozitelor și taxelor locale, precum și de plata impozitului corespunzător pentru terenurile arabile în suprafață de până la 5 ha. Aceste scutiri se aplică și văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război. În plus, ei mai beneficiază de scutire la plata abonamentului unui post telefonic, precum și a abonamentelor de radio și televiziune și li se asigură gratuit 4 mc lemne de foc sau echivalent cărbuni pentru marii mutilați de război. Totodată, ei pot primi, tot gratuit, bilete de tratament în stațiunile balneoclimaterice.


Comentează știrea

Dragos
2 decembrie 2016
Veterani razboi

Un efort finaciar " urias" pentru cei cativa veterani de razboi pe care i mai avemlProbabil ca se acorda post mortem. Glume electorale:))

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6126 secunde