Veteranul de război Cezar Torozan a fost condus pe ultimul drum!

115438
Veteranul de război Cezar Torozan a fost condus pe ultimul drum! - deces-1676206194.jpg

Articole de la același autor

Veteranul de război Cezar Torozan a fost înmormântat cu onoruri militare.

S-a născut în 1925 în județul Vaslui, iar viața nu a fost blândă cu el. A servit țara, cu mândrie și eroism, luptând în Al Doilea Război Mondial, inclusiv în luptele de la Odessa.

După terminarea războiului, a întâmpinat o serie de obstacole: epidemia de holeră, marea foamete și mai mult, a reușit să treacă peste noul Coronavirus, acum doi ani.

Pentru a avea o viață mai bună a părăsit locurile natale și s-a stabilit în Dobrogea. Aici, și-a întemeiat o familie și s-a angajat căruțaș, lucrând la mai multe instituții.

Rămas singur, după ce soția și cele doua fiice au decedat, a intrat în grija Direcției Generale de Asistență Socială si Protecția Copilului Constanta și a fost cazat în mai multe centre din județ. Din anul 2008 până în ultima clipă a vieții, a locuit la Centrul de îngrijiri „Sf. Andrei“ de la Negru Vodă.

Personalul centrului de îngrijiri i-a fost familie până în ultima zi, iar Alina Ionescu, șefa centrului din cadrul DGASPC, i-a fost ca o fiică, ocupându-se de cele necesare înhumării. Drept urmare, la sfârșitul ceremonialului, doamnei Alina Ionescu i-au fost înmânate: decorațiile, tabloul veteranului și drapelul care a învelit sicriul, pentru veșnica amintire.

Ceremonialul militar a fost organizat de Garnizoana Constanța împreună cu militarii Batalionului 341 Infanterie Constanța și AMVVD Constanța, cu sprijinul Centrului de îngrijiri „Sf. Andrei“ de la Negru Vodă din cadrul DGASPC Constanța.

Drum lin, domnule Cezar Torozan!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3648 secunde