Viața turiștilor din Saturn, pusă în pericol de agenții economici

761
Viața turiștilor din Saturn, pusă în pericol de agenții economici - 7527a9a5e8ed7adc1389a59748913cb0.jpg
La fast-food-urile din stațiunea Saturn, agenții economici țin produsele la temperaturi ce depășesc 35 de grade Celsius și folosesc, la kebab și shaworma, maioneză acră, ținută la soare. La terase, carnea pentru ciorbe nu este ținută în frigider, iar muștele roiesc în unitățile alimentare. Patru unități au fost închise, în urma controlului de vineri, din stațiunea Saturn, de comisarii Protecției Consumatorilor.

Litoralul românesc este îmbâcsit de terase, magazine, comercianți ambulanți care pun în pericol sănătatea turistului venit în concediu la mare. La ultimul control efectuat, vineri, de inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Constanța au fost găsite aceleași nereguli ca pe tot litoralul românesc. "Am hotărât intensificarea controalelor și am decis să închidem unitățile care prezintă nereguli, pentru că nu ne mai permitem să îmbolnăvim 30 de copii, cum s-a întâmplat săptămâna trecută", a declarat Bogdan Dima, director coordonator CRPC Con-stanța.
La primul fast-food controlat, inspectorii Protecției Consumato-rilor au găsit maioneză ținută la 35 de grade Celsius, acrită, ketchup stricat și carnea care se folosește pentru prepararea shawormei alterată.
Alături de fast-food, un comerciant vindea înghețată cu impurități, motiv pentru care Bogdan Dima a dispus aruncarea înghețatei.

Carnea pentru ciorbe, ținută la 35 de grade Celsius
În următoarea unitate, o terasă, comisarii CRPC au găsit muște pe preparate, iar carnea pentru ciorbe era ținută pe masă, la 35 de grade Celsius, în loc să stea în frigider. "Carnea care se pune în ciorbe este ținută pe masă, fără ca temperatura de depozitare să fie optimă și miroase ciudat. Așa ajung oamenii la spital cu o grămadă de probleme", a explicat Cristina Rus, inspector la Protecția Consumatorilor, motiv pentru care a dispus aruncarea preparatelor. "În urmă cu o săptămână, 30 de copii s-au prezentat la spital cu toxiinfecție alimentară. Jumătate de oră a fost suficientă pentru o smântână să nu fie ținută la frigider și să îmbolnăvească 30 de copii", a ținut să spună Dima. Nemulțumiți de controlul CRPC, patronii au motivat că urmează să fie servit prânzul și că doar ce au scos carnea din frigider.
Nici aripioarele picante nu arătau bine, singurul lucru pe care-l puteai vedea fiind arsura.

Echipa "Cuget Liber", agresată
O altă unitate, "Truffi", alte nereguli și un reprezentant furios. Individul a încercat să ia fotoreporterului nostru aparatul de fotografiat, ne-a bruscat și amenințat și a atacat un cameraman, deși ne aflam pe domeniul public.
La unitatea cu pricina, comisarii CRPC au descoperit multă mizerie, praf pe toate galantarele. Mirosul greu se simțea în aer în apropierea unității din stațiunea Saturn, iar calitatea preparatelor din pește era îndoielnică. Potrivit directorului coordonator al CRPC Constanța, "la prima vedere, produsele nu erau ținute la temperaturi corespunzătoare, fiind un pericol public pentru turiști".
Pentru neregulile constatate, Bogdan Dima a închis unitățile controlate din Saturn și a aplicat o amendă contravențională de 20.000 de lei pentru fiecare în parte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 25 Iulie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.8767 secunde