Video VIDEO / Ce mizerii au mai găsit comisarii Protecției Consumatorilor la terasele din Satu de Vacanță

792

Articole de la același autor

Echipe de comisari din cadrul Comandamentului Litoral 2017 au verificat aseară cinci unități de alimentație publică din Satu de Vacanță din Constanța. Aceștia au descoperit în bucătăriile restaurantelor de la carne expirată, până la preparate vechi, păstrate de pe o zi pe alta și condiții mizere de pregătire a mâncărurilor.

"Pe timpul verificărilor au fost constatate loturi de materii prime nesigure utilizate în prestarea de servicii. Au fost găsiți mici din carne de porc cu data limită de consum depășită din 13 august 2017 și 14 august 2017, jumătăți de piept dezosat cu data limită de consum depășită din 25 august 2017, pastramă de oaie cu data durabilității minimale depășită din 27 iulie 2017, pulpă de porc fără os degresată, cu data limită de consum depășită din 20 august 2017, mici formați și carne diferite sortimente fără elemente de identificare și caracterizare, neputându-se stabili încadrarea în termenul de valabilitate, situație în care produsele sunt potential periculoase", a declarat comisarul șef al Protecției Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu.

Potrivit acestuia, au fost aplicate 4 amenzi contravenționale în valoare de 39.000 de lei și două avertismente, iar, la o unitate, s-a dispus măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciului de alimentație publică.

De asemenea, au fost constatate abateri de informare, pentru că în listele de meniu nu erau specificate distinct ingredientele cu posibil efect alergen.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1794 secunde