Viitorul bazarului "Gorbaciov": "Este o piață cu vad, nu va duce lipsă de clienți!"

3803

Articole de la același autor

Tarabe ticsite cu fel de fel de mărfuri, înghesuială și frig. Ba chiar și la capitolul curățenie mai este loc de îmbunătățiri! Astfel se prezintă bazarul "La ruși" din municipiul Constanța celor care se încumetă să pășească printre tejghelele încărcate. Conducerea Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat a anunțat că are în plan realizarea de schimbări consistente la această piață!


Bazarul "Gorbaciov" sau "La ruși", cum este cunoscut de constănțeni pare încremenit în timp. Indiferent că îi treci pragul zi de zi sau după ani de zile, nimic nu pare schimbat. Aceleași mărfuri, înghesuite pe aceleași tarabe, în aceeași ordine. Nici precupeții nu se prea schimbă. Unii dintre ei spun că vin aici de vreun deceniu, alții de mai bine. "Merge treaba, se putea mai bine, dar nu ne plângem. Sunt clienți! Nu mai este ceea ce era cândva, mai ales de când s-au deschis supermarketurile. Dar clienții care vor ceva accesibil ca preț, tot la noi vin", ne spune zâmbind unul dintre cei care comercializează piese auto și echipament electric și electronic. 


De altfel, pe tarabele din bazarul "Gorbaciov" constănțenii găsesc de toate pentru toți: de la arzătoare, cuptoare electrice, clocitoare, butelii de aragaz, cabluri, recipiente din aluminiu, biciclete, șurubelnițe, cuie, aparate radio, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse cosmetice, pături și perdele, chiuvete. Iar precupeții sunt încântați și de faptul că totul se poate negocia! "Cine își permite să meargă să se îmbrace din magazinele de fițe din supermarketuri? Venim aici, că sunt și produse bune, nu sunt chinezării, și au și prețuri ca pentru buzunarele noastre", ne-a mărturisit Mădălina G., o constănțeancă venită să-și ia câte ceva trebuincios pentru locuință. Și după ce și-a ales o pătură la prețul de 100 de lei, a plecat și cu două perechi de pantaloni de trening la 25 de lei bucata. Un chilipir, după cum spune femeia!


Clienții sunt satisfăcuți, comercianții sunt mulțumiți că a mai trecut o zi în care nu pleacă cu buzunarele goale acasă. Mai ales că, în ultima perioadă, s-au mai golit din tarabe, semn că unii dintre vecini au preferat să renunțe. Autoritățile însă consideră că modul în care se înfățișează bazarul "La ruși" trebuie să fie îmbunătățit. Inclusiv reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea au fost în inspecție în această piață și au lăsat indicații clare reprezentanților Regiei Autonome privind Exploatarea Domeniului Public și Privat cu privire la modificările care trebuie puse în aplicare. Căci, având în vedere că tarabele sunt înghesuite, un eventual incendiu ar face prăpăd și ar putea duce la pierderi de vieți omenești. 


Pe de altă parte, faptul că animalele domestice, precum pisici sau câini sunt văzute, zilnic, pe bunurile puse în vânzare nu este un aspect tocmai igienic!


RAEDPP promite să renoveze bazarul!
Deși modul în care se prezintă lasă mult de dorit, bazarul "Gorbaciov" este unul cu vad și cu clienți - spre deosebire de bazarul "Ștefăniță Vodă" (galeriile Soveja) de unde și comercianții au plecat în ultimii ani! Motiv pentru care, intenția RAEDPP este să aducă îmbunătățiri considerabile acestei unități. "Este o piață căutată de constănțeni, nu ducem lipsă nici de comercianți interesați să vină aici, motiv pentru care va fi neapărat renovată", a precizat Florin Gheorghe, directorul RAEDPP. De altfel, Florin Gheorghe a arătat că intenția este ca toate piețele din municipiul Constanța să fie transformate, astfel încât să poată ajunge să facă concurență supermarketurilor.


De menționat că în ultimii ani în bazar au fost realizate reparații mărunte,  în special la grupurile sanitare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5543 secunde