Virusul PPA, depistat la doi mistreți găsiți morți la Berca și Beceni

124
Virusul PPA, depistat la doi mistreți găsiți morți la Berca și Beceni - maimultiporcimistretifilmatiince-1551182774.jpg

Articole recomandate

Prezența virusului pestei porcine africane a fost confirmată la doi porci mistreți, găsiți morți pe fondurile de vânătoare 27 Berca și 41 Beceni, a anunțat, marți, Biroul de presă al Prefecturii Buzău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, serviciile veterinare au intervenit și au instituit imediat măsurile aplicabile în cazul diagnosticării cazurilor de PPA la cei doi porci mistreți.

"A fost delimitată, în fiecare caz în parte, zona de 13 kilometri, având în epicentru punctele în care au fost găsiți morți porcii mistreți, compuse, fiecare în parte, din zona infectată de 8 kilometri în jurul epicentrului și din zona tampon de 5 kilometri în jurul zonei infectate", a mai declarat sursa citată.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că, în județul Buzău, pesta porcină africană evoluează în 12 focare din exploatații nonprofesionale și o exploatație comercială de Tip A, declarate în opt localități. Totodată, au fost stinse cinci focare cu perspectiva ca, în perioada imediat următoare, să fie stinse alte două focare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4088 secunde