Vitamina C NU ajută în prevenirea sau tratarea coronavirus

202
Vitamina C NU ajută în prevenirea sau tratarea coronavirus - vitamina-1584804970.jpg

Articole recomandate

Studiile științifice arată că vitamina C poate reduce simptomele într-o răceală obișnuită, dar nu există dovezi că vitamina C ajută în prevenirea sau tratamentul infecției cu coronavirus. În plus, supradoza de vitamina C poate cauza reacții adverse precum greață, crampe abdominale și diaree, arată Ministerul Sănătății și Observatorul Român de Sănătate, care derulează o campanie de informare în contextul epidemiei.


Vitamina C este un micronutrient esențial pentru buna funcționare a organismului nostru. Doza zilnică necesară de vitamina C se obține printr-o alimentație echilibrată ce include fructe și legume, arată Ministerul Sănătății și Observatorul Român de Sănătate.


Studiile științifice arată că vitamina C poate reduce simptomele într-o răceală obișnuită. În special la persoanele cu carență de vitamina C, poate avea anumite efecte benefice în pneumonii.


În prezent, nu există dovezi că vitamina C ajută în prevenirea sau tratamentul infecției cu coronavirus, potrivit Ministerului Sănătății și Observatorului Român de Sănătate.


În plus, supradoza de vitamina C poate cauza reacții adverse precum greață, crampe abdominale și diaree.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8323 secunde