Vom avea salarii mai mari? Se fac negocieri în acest sens!

190
Vom avea salarii mai mari? Se fac negocieri în acest sens! - salarii1-1480425977.jpg

Articole de la același autor

La ora actuală, salariul minim pe economie este de 1.250 de lei. Totuși, există posibilitatea ca acesta să crească începând din 2017. În acest sens, Guvernul a discutat zilele trecute, în cadrul Consiliului Național Tripartit (CNT), cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor despre nivelul salariului minim în anul 2017 și a stabilit noi negocieri, peste aproximativ două săptămâni. 


Până atunci, însă, le-au cerut partenerilor sociali să înainteze propunerile lor privind stabilirea salariului minim brut garantat în plată pentru anul viitor. Concret, Executivul a propus trei variante de salariu minim. Prima vizează înghețarea salariului minim, însemnând menținerea la nivelul de 1.250 lei în 2017, a doua prevede creșterea cu 10% (1.375 lei), iar a treia ia în calcul mărirea cu 20% (1.500 lei). De cealaltă parte, sindicatele au propus, în cadrul discuțiilor purtate, creșterea salariului minim cu 200 de lei, de la 1.250 lei la 1.450 de lei, de la 1 ianuarie. 


"Guvernul nu a venit cu nicio cifră, ci doar a pus la dispoziție rezultatele unor analize de impact, făcute de un grup tehnic de experți și a așteptat ca patronatele și sindicatele să vină cu cifre și variante", a declarat președintele Confederației "Cartel Alfa", Bogdan Hossu. Executivul avertizează, în schimb, că o creștere a salariului minim de 10% ar determina scăderea productivității muncii cu 2,3%. 


"Se pare că, în România, creșterea costurilor, determinată de creșterea salariului minim nu este compensată prin creșterea productivității, ci dimpotrivă, productivitatea scade", a mai spus acesta.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1206 secunde