Vouchere pentru la facturile la curent. Ministrul Energiei a oferit câteva detalii

247
Vouchere pentru la facturile la curent. Ministrul Energiei a oferit câteva detalii - zdq0n2u1mje1zdu2njgxnjm4ztzkyza3-1668865076.jpg
Virgil Popescu a discutat despre voucherele pentru energie, afirmând că se va da un ajutor financiar pentru această iarnă şi altul pentru iarna viitoare, scrie antena3.ro 


Potrivit sursei citate, ministrul Energiei a vorbit, la Prima TV, despre voucherele pentru energie. El a precizat că acest subiect s-a discutat în coaliţie doar la nivel de principiu, fără a fi vorba de un act normativ deocamdată.


“Trebuie stabilit împreună cu Ministerul Muncii câţi consumatori vulnerabili sunt, care sunt criteriile de consumatori vulnerabili care se încadrează, iar bugetul, anvelopa totală, v-am zis, este de un miliard de euro, adică de 5 miliarde de lei, împărţit la numărul de consumatori. Dacă sunt 4 milioane de români şi înmulţiţi cu banii ăştia, probabil că o să ajungă exact la suma care v-am zis-o eu, de aproape 5 miliarde de lei.


Sunt bani care sunt în bugetul, nu al nostru, sunt în bugetul ministerului domnului Boloş, al investiţiilor şi proiectelor europene şi probabil că împreună cu Ministerul Muncii vor face această schemă”, a explicat Virgil Popescu.


Întrebat dacă în luna ianuarie ar urma să fie livraţi primii bani pentru aceste vouchere, ministrul Energiei a răspuns: “Dacă s-a luat această decizie, ar trebui cât mai repede”, potrivit news.ro.


“Există în programul de coeziune şi există la Fonduri Europene, la domnul Marcel Boloş, s-a discutat, există două miliarde 200 de milioane de euro, dintre care un miliard sunt pentru consumatorii vulnerabili, exact pentru zona de energie, iar un miliard 200 sunt pentru IMM-uri.


Tot pentru IMM-urile expuse la preţurile de la energie. Nu am ajuns încă cu un act normativ în Guvern. S-a discutat la nivel de principiu. E vorba de a se da un ajutor pentru iarna aceasta şi un ajutor pentru iarna viitoare, pentru că aceşti bani trebuie cheltuiţi în anul 2023”, a explicat ministrul Energiei, citat de stiripesurse.ro 


Pagina a fost generata in 0.2028 secunde