Vremea se răcește și vor veni ploi torențiale în mai multe zone din țară

524
Vremea se răcește și vor veni ploi torențiale în mai multe zone din țară - ploi-1622184510.jpg

Articole recomandate

Vineri se răcorește și vor veni ploi torențiale în centrul, estul și sudul țării. Cantitățile de apă vor depăși 50...70 de litri pe metru patrat, mai ales în sudul și estul Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei. 


În regiunile vestice, găsim vreme mai bună și câteva ploi de scurtă durată, iar vântul se intensifică în majoritatea zonelor. Maximele termice se vor situa între 14 grade în depresiuni și 24 de grade în sud-vest.


În Dobrogea și Bărăgan vin averse cu tunete, fulgere și vântul va crește în intensitate. Prin Dobrogea se arată puțin și soarele, iar temperaturile vor fi în scădere.


În Moldova sudică și în nordul Munteniei se anunță multă instabilitate și ploi consistente. Vântul va avea intensificări, iar maximele se opresc pe la 22 de grade.




În nordul Moldovei și în Bucovina avem atmosferă închisă și averse în mai multe reprize pe parcursul zilei. Se vor acumula cantități de apă de până la 70 l/mp, iar temperaturile scad mai ales în Bucovina.


În nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță vreme schimbătoare, poate și câteva ploi de scurtă durată, iar temperaturile se mențin modeste pentru finalul lunii mai.


În vestul țării găsim vreme mai bună, apare soarele, dar mai pot să vină și 2-3 stropi de ploaie. Joi, la Timișoara, au fost 25 de grade, dar vineri se răcorește și vor fi 21 de grade.


În Transilvania se anunță instabilitate și mai multe serii de averse, cu fenomene electrice și grindină, iar cantitățile de apă pot să ajungă pe la 70 l/mp. Vântul suflă tare pe crestele Meridionalilor cu viteze de peste 70 km/h și temperaturile scad cu 5-6 grade față de joi.


În Oltenia norii vor fi numeroși și vor aduce ploi abundente. Vântul suflă cu viteze de până la 55 km/h, iar maximele termice se opresc pe la 24 de grade.


În sudul țării înnorările persistă și vin averse cu tunete, fulgere și condiții de grindină. Vântul se întețește și temperaturile scad cu 6-7 grade față de ziua trecută.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6705 secunde