Vreți să lucrați cu fiscul în sistem online? Iată ce trebuie să faceți

305
Vreți să lucrați cu fiscul în sistem online? Iată ce trebuie să faceți - vretisalucraticufisculinsistemon-1586865494.jpg
Spațiul Privat Virtual (SPV) este un serviciu destinat atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice sau entităților fără personalitate juridică. SPV permite obținerea informațiilor privind situația fiscală, depunerea electronică a declarațiilor fiscale și primirea electronică a documentelor și a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spațiul Privat Virtual au aceeași putere juridică, asemenea celor comunicate prin poștă sau la ghișeu.

Contribuabilii, persoane fizice sau juridice, care dețin certificat digital calificat pot solicita înregistrarea ca utilizator SPV.

Persoanele fizice, care nu dețin un certificat digital calificat, pot solicita înregistrarea și pe bază de nume de utilizator și parolă. Acestea, pentru a se înregistra în Spațiul Privat Virtual, fără a mai fi necesară deplasarea pentru autentificare la sediile ANAF, au posibilitatea de a opta ca autentificarea să se realizeze în mediul electronic, în baza unor documente emise de Ministerul Finanțelor Publice și/sau ANAF.

Aprobarea înrolării în mediul electronic în Spațiul Privat Virtual a persoanelor fizice, care se înregistrează cu nume utilizator și parolă, se realizează prin identificarea cu numerele atribuite următoarelor documente:

a) decizie de impunere - emisă începând cu anul 2013 sau

b) decizie referitoare la obligații de plată accesorii - emisă începând cu anul 2013 sau

c) somație - emisă începând cu data de 1.01.2015.

d) numărul scrisorii primită în anul 2018 de la Ministerul Finanțelor Publice, referitoare la înrolarea în acest serviciu.

Este necesar ca, la momentul completării formularului web de înregistrare, disponibil pe site-ul www.anaf.ro, în câmpul "tipul de aprobare", persoanele fizice care dețin un astfel de document selectează opțiunea "verificare număr document", iar în câmpul "număr document" completează cu numărul acestuia.

Serviciul Spațiul Privat Virtual este ușor de accesat, direct din site-ul anaf.ro, este gratuit și disponibil 24 de ore din 24.

Accesarea serviciului "Spațiul privat virtual" se realizează din pagina principală a site-ului ANAF, anaf.ro, secțiunea "Servicii Online - Serviciul înregistrare/înrolare persoane fizice și juridice Spațiul Privat Virtual".Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2572 secunde