Week-end cu cod galben de ploi și furtuni, la Constanța

634
Week-end cu cod galben de ploi și furtuni, la Constanța - mamaiaturistiiploaie8-1337372071.jpg
Nu vă faceți planuri prea mari pentru week-end, vremea se anunță capricioasă, cu ploi și vânt puternic. Administrația Națională de Meteorologie a emis în cursul zilei de vineri, 18 mai, o avertizare de vreme urâtă și instabilitate accentuată în Dobrogea și județele din estul țării. Codul galben este valabil tot week-endul și va mătura atât Dobrogea, cât și majoritatea județelor din estul țării.
Avertizarea intră în vigoare sâmbătă dimineață, la ora 10,00, și expiră duminică seară, la ora 21,00. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, începând din sud-estul extrem al țării și va cuprinde jumătatea estivă a teritoriului. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua trecător aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20-25 de litri pe metru pătrat. Aceste fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de sâmbătă, 19 mai, cu precădere în Dobrogea, Muntenia și sudul Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură, iar duminică, 20 mai, îndeosebi în Moldova și în zona Carpaților Orientali.
Sâmbătă, 19 mai, la Constanța va ploua serios, atât ziua, cât și noaptea. Valorile termice se vor încadra între 14 și 22 de grade Celsius. Duminică, aversele de ploaie vor fi însoțite și de descărcări electrice. Se va mai încălzi puțin, cu vreo două grade, până pe la 24 de grade Celsius.
Pentru zilele următoare se anunță în continuare ploi. Temperaturile vor coborî din nou, dar se vor menține aproape de cele normale pentru această perioadă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3223 secunde