Week-end cu ploi și furtuni, la Constanța

488
Week-end cu ploi  și furtuni, la Constanța - ploaiebulevardullapusneanuinunda-1494604778.jpg

Articole de la același autor

Dacă sperați la un week-end în aer liber sau la prima plajă pe anul acesta, trebuie să vă refaceți planurile, pentru că vremea nu ține cu noi. Meteorologii anunță insta-bilitate atmosferică în toată țară, dar și pe litoral, cu furtuni, ploi și vânt puternic.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, încă de vineri la prânz, o informare de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ, valabilă până duminică seară. Astfel, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse toren-țiale, frecvente descărcări electric, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și pe arii mai extinse, pe parcursul zilei de sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă care vor depăși, local, 15 - 20 de litri pe metru pătrat și, izolat, 40 - 50 de litri pe metru pătrat.

Sâmbătă, la Constanța, cerul va fi preponderent înnorat și sunt așteptate furtuni cu fulgere în formare după-amiază. Vântul va sufla cu putere, dinspre sud-est și maxima termică va atinge 22 de grade Celsius. Peste noapte, vor mai fi furtuni, dar va ploua slab. Termometrele vor indica minimum 15 grade.

Duminică, va fi mai mult senin, însă vor fi intensificări ale vântului, cu rafale ce pot atinge chiar și 40 km pe oră. Se va mai răcori puțin, până pe la 21 de grade pe timpul zilei și 12 grade noaptea.

De luni, se reinstalează vremea frumoasă, dar va fi în continuare destul de răcoare, cu valori termice cuprinse între 10 și 17 grade. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5721 secunde