Zece autobuze electrice pentru transportul în comun, la Mangalia

522
Zece autobuze electrice pentru transportul în comun, la Mangalia - zeceautobuze-1626441449.jpg
Zece autobuze electrice achiziționate în cadrul unui proiect cu fonduri UE au ajuns, recent, la Mangalia, acestea urmând să deservească transportul public din localitate. Potrivit reprezentanților Primăriei, municipiul Mangalia este prima localitate din județul Constanța și printre puținele, la nivel național, în care transportul în comun se va face cu autobuze electrice.

Acestea vor fi scoase pe traseu la începutul anului viitor, după finalizarea depoului și a stațiilor de încărcare a bateriilor electrice, care vor fi amplasate la capetele de linii. Autobuzele produse în Turcia, cu sisteme electrice marca BMW, au o capacitate totală de 36 de locuri, dintre care 22 pe scaune, patru dintre acestea fiind destinate persoanelor cu dizabilități.

Autovehiculele sunt acționate complet electric și dotate cu echipamente și sisteme informatice, comunicare și informare audio-video a pasagerilor. Momentan, Primăria Mangalia se află în procedură de licitație pentru construirea autobazei și a stațiilor de încărcare, iar după finalizarea tuturor etapelor legale de achiziție, vor demara lucrările în teren. În prezent, fiind în perioada de probe, autobuzele au fost garate într-o parcare din vecinătatea Portului Turistic, până la construirea depoului, unde se va face mentenanța acestora. În cadrul proiectului, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, vor fi modernizate străzile și aleile pietonale în deplină siguranță și confort, vor fi create piste de biciclete și noi trasee de transport public, precum și stații de autobuz, semnalizate corespunzător atât pe orizontală, cât și pe verticală, pe traseul mijloacelor de transport în comun.

Noi trasee de circulație vor fi create în cartierul de case al orașului, pe străzile Petre Ispirescu, Horia, Cloșca și Crișan, 1 Mai, acoperind, astfel, nevoia de deplasare urbană a cetățenilor care locuiesc în aceste cartiere. Proiectul mai vizează modernizarea falezei din Cap – Aurora, amenajarea unei parcări de tip Park&Ride, reabilitarea unor alei și spații verzi, în stațiune și oraș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.684 secunde