Zece medici de familie vor ajuta Ambulanța cu solicitările primite de la turiști

383
Zece medici de familie vor ajuta Ambulanța cu solicitările primite de la turiști - f4868c2be896cecac30712acbad1b051.jpg
Oficial, sezonul estival a început la 1 Mai. Reprezentanții instituțiilor sanitare susțin însă că mai au timp să-și pună la punct echipajele și dotările, căci afluxul de turiști crește abia după 10 iunie. Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Constanța susține că, atât cât i-a stat în putere, s-a pregătit. "Mașinile, dotările, medicamentele și materialele sanitare sunt pregătite. La fel, cele opt locații de pe întreg litoralul românesc, aceleași pe care le-am folosit și în anii trecuți. Singurul punct care ne pune în dificultate este cel al resurselor umane, în privința căruia încă așteptăm un răspuns de la Ministerul Sănătății", a declarat pentru "Cuget Liber" dr. Vasile Popescu, director SAJ Constanța.
Pentru ca SAJ Constanța să facă față numeroaselor solicitări din timpul verii, Ministerul Sănătății ar trebui să aprobe fie efectuarea de ore suplimentare de către angajații instituției, fie angajarea unui număr suplimentar de asistenți și ambulanțieri. În ceea ce privește medicii, dr. Vasile Popescu a precizat că primesc ajutor din partea medicilor de familie. "Dacă anul trecut erau trei sau patru medici de familie, anul acesta sunt zece medici de familie, care vor suplimenta personalul de pe mașinile de consultații la domiciliu", a mai afirmat directorul.
Dr. Vasile Popescu speră ca până la jumătatea lui iunie să fie făcute toate pregătirile. De altfel, din experiența anilor trecuți, solicitările din Mamaia, Constanța și cele două Eforii se înmulțesc după 10 iunie, iar cele din partea de sud a litoralului, de la Mangalia la Vama Veche, după 10 iulie. În timpul verii, cadrele medicale de la SAJ pot primi și peste 400 de solicitări pe zi, de la turiști și constănțeni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0378 secunde