Ziua Bărbatului ar putea fi sărbătorită pe 19 noiembrie

69
Ziua Bărbatului ar putea fi sărbătorită pe 19 noiembrie - groupbeer-1434885591.jpg

Articole recomandate

Cinci senatori propun, printr-un proiect de lege, declararea zilei de 19 noiembrie ca Ziua Bărbatului, iar 8 martie ca Ziua Femeii, arătând că astfel s-ar reglementa un echilibru de gen și s-ar promova egalitatea de șanse între femei și bărbați.


Cei cinci senatori, Nicolae Bădălău, Florinel Butnaru, Sorin Constantin Lazăr, Pavel Marian (PSD), Nelu Tataru (PNL) și Ioan Iovescu (PPDD), au arătat că Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită anual la 8 martie, motivele celebrării fiind legate de realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și de fenomenul discriminării, iar puține persoane cunosc că există și o Zi Internațională a Bărbatului.

Inițiatorii au menționat, în expunerea de motive a proiecului, citând din Wikipedia, că Ziua Bărbatului a fost inaugurată în Trinidad Tobago, în 1999 și își găsește susținere la mai multe persoane și grupuri din Australia, Caraibe, America de Nord, Asia, Europa, Africa și ONU.

Potrivit inițiatorilor, "obiectivele sărbătoririi Zilei Internaționale a Bărbatului includ concentarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor între sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de moele masculine de urmat. Este o ocazie pentru a evidenția discriminarea față de bărbați și băieți și pentru a sărbători realizările și contribuțiile lor, în special contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și grija de copii". Ei au arătat că această zi este sărbătorită în 60 de țări.

"Ținând cont că la nivel internațional sunt celebrate cele două zile, considerăm că prin adoptarea unei asemnea inițiative legislativ, am reglementa, pe de o parte, un echilibru de gen, iar, pe de altă parte, am promova și dreptul la egalitate de șanse între femei și bărbați. Trebuie menționat că Ziua Femeii nu trebuie confundată cu Ziua Mamei, iar Ziua Bărbatului cu Ziua Tatălui", au mai menționat inițiatorii, potrivit Realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 21 Iunie 2015
Stire din Social : Ce localități rămân fără apă
Duminică, 21 Iunie 2015
Stire din Social : Cutremur în România, seara trecută
Pagina a fost generata in 2.2929 secunde