Zona peninsulară devine pietonală, de la jumătatea lunii 15 noiembrie

430
Zona peninsulară devine pietonală, de la jumătatea lunii 15 noiembrie - xzona-1635486637.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile locale reglementează traficul auto în zona peninsulară a municipiului Constanţa. Măsurile, ce vor fi puse în practică treptat, au în vedere, potrivit reprezentanţilor primăriei, siguranța pietonilor, protecția mediului și a patrimoniului istoric-cultural.

Astfel, de la 1 noiembrie, vor fi implementate măsurile prevăzute în Regulamentul de acces în Peninsulă şi va fi montat sistemul de semnalizare rutieră. Apoi, începând cu data de 15 noiembrie, accesul autovehiculelor în zonă se va realiza pe baza unui permis de acces. Până atunci, în zona peninsulară vor putea intra toate autovehiculele și se va desfășura o campanie de informare cu privire la noile reglementări. Reamintim că noul Regulament de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța, adoptat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 294 din 2021, prevede ca zona peninsulară să fie separată în zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile iar accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale să se facă doar în baza unui permis.

Potrivit acesteia, există mai multe tipuri de permise: pentru rezidenți persoane fizice, pentru rezidenți persoane juridice, pentru evenimente, pentru aprovizionare, pentru instituții publice, pentru amenajări, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru furnizorii serviciilor de catering, poștă sau curierat și transport valori, pentru evenimente religioase, pentru situații excepționale.

Emiterea permisului de acces în zona peninsulară pentru persoane fizice și persoane juridice rezidenți se realizează de către Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța după depunerea cererilor împreună cu documentele necesare, online pe adresa [email protected], prin poștă sau curier ori la sediile Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța. Pentru eliberarea celorlalte categorii de permise, solicitanții se pot adresa Direcției Generale Gestionare Servicii Publice, Direcția Administrare Servicii Publice, Serviciul Siguranța Circulației Urbane și Parcări din cadrul Primăriei municipiului Constanța cu sediul pe strada Ștefan Mihăileanu nr. 10, Constanța, prin următoarele modalități: poștă/curier, online la adresa de mail [email protected]. Formularele tipizate pentru diferitele tipuri de permise pot fi accesate utilizând http://www.primaria-constanta.ro/primarie/relatii-cu-publicul/acte-necesare-pentru-diferite-tipuri-de-solicitari. De asemenea, informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0241/488179.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.549 secunde