Video Amplă acţiune de prevenire a accidentelor rutiere, la Constanţa. Zeci de şoferi au rămas pietoni

1789
Amplă acţiune de prevenire a accidentelor rutiere, la Constanţa. Zeci de şoferi au rămas pietoni - img20240507wa0009-1715082407.jpg
În perioada 2-7 mai a.c., polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră și ai formațiunilor rutiere au desfășurat o amplă acțiune de prevenire a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere prin depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.


Acțiunea s-a derulat pe principalele artere de circulație din județul Constanța, cu precădere în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, și a fost coordonată de polițiști din cadrul Direcției Rutiere a Poliției Române.


La activitățile desfășurate au luat parte și polițiști rutieri din cadrul inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Călărași, Brăila, Galați și de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.


Astfel, au fost testați cu aparatul etilotest aproximativ 3.400 de conducători auto și 193 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.


În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 116 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 52.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 42 de permise de conducere, au fost retrase 31 de certificate de înmatriculare și patru seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 15 infracțiuni la regimul circulației rutiere.Posibili drogaţi, pe Bulevardul Mamaia


La data de 2 mai a.c., în jurul orei 23.50, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 42 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
 

O zi mai târziu, pe acelaşi bulevard, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat o femeie, de 30 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Acestea nu reprezintă probe în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Nici ziua de 4 mai nu a fost mai liniştită. În jurul orei 01.30, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 50 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Portului din municipiul Mangalia, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.

Mai mult, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile a fost întocmit dosar de cercetare penală.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2822 secunde