A fost anunțat câștigătorul Balonului de Aur!

140
A fost anunțat câștigătorul Balonului de Aur! - balon-1575321877.jpg
Fotbalistul argentinian Lionel Messi a cucerit cel de-al șaselea trofeu ''Balonul de Aur'' din carieră, care a recompensat cel mai bun jucător al anului, luni seara, în cadrul galei premiilor cu același nume, organizată de revista France Football la Teatrul Chatelet din Paris.

Messi a stabilit astfel un record absolut, devansându-l pe marele său rival, portughezul Cristiano Ronaldo, care are doar cinci trofee ''Balonul de Aur''.

Atacantul echipei FC Barcelona, în vârstă de 32 de ani, s-a impus în fața a doi jucători de la Liverpool, câștigătoarea Ligii Campionilor, fundașul olandez Virgil Van Dijk (locul al doilea) și atacantul senegalez Sadio Mane (locul patru), succedându-i în palmaresul trofeului croatului Luka Modric (Real Madrid). Messi, care a câștigat anul acesta doar titlul de campion al Spaniei, cu Barca, a mai cucerit trofeul în 2009, 2010, 2011, 2012 și 2015.

Cristiano Ronaldo (Juventus) a ocupat locul al treilea în ierarhia finală a premiului pe 2019.

Messi, care a fost laureat anul acesta și al premiului FIFA The Best, decernat de federația internațională în urmă cu câteva săptămâni, a fost cel mai bun marcator european în sezonul trecut (36 goluri), performanță care i-a adus Gheata de Aur. Leo Messi s-a oprit în semifinalele Ligii Campionilor cu Barca în sezonul trecut și miercurea trecută a ajuns la 700 de partide disputate în tricoul blaugrana al clubului catalan.

Liverpool a avut nu mai puțin de patru reprezentanți în top 10, ceilalți doi fiind egipteanul Mohamed Salah (locul cinci) și portarul brazilian Alisson Becker (7).

Messi a fost ales de un juriu compus din jurnaliști de specialitate din toate țările, fiecare oferind un clasament cu cinci jucători dintr-o listă de 30 de propuneri făcute de France Football.

Clasament final:

1. Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona)

2. Virgil van Dijk (Olanda/Liverpool)

3. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Juventus Torino)

4. Sadio Mane (Senegal/Liverpool)

5. Mohamed Salah (Egipt/Liverpool)

6. Kylian Mbappe (Franța/PSG)

7. Alisson Becker (Brazilia/Liverpool)

8. Robert Lewandowski (Polonia/Bayern Munchen)

9. Bernardo Silva (Portugalia/Manchester City)

10. Riyad Mahrez (Algeria/Manchester City)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5954 secunde