A fost aprinsă flacăra Jocurilor Olimpice de la Londra

411
1
A fost aprinsă flacăra Jocurilor Olimpice de la Londra - londra-1336660572.jpg
Flacăra Jocurilor Olimpice de la Londra a fost aprinsă, joi, conform tradiției în Grecia, la Olimpia, unde a avut loc în antichitate prima dată această competiției. Înalta Preoteasă Ino Menegaki a aprins flacăra olimpică direct de la lumina soarelui la ora 12.10. Apoi, conform scenariului realizat de coregraful Artemis Ignatiou, lumina sacră i-a fost înmânată primul alergător, campionaul grec la natație Spyros Gianniotis.
Gianniotis va preda apoi ștafeta lui Alexander Loukos, pugilist britanic de 19 ani și fiul unor imigranți greci.

Flacăra olimpică va sta în Grecia o săptămână și va trece prin cinci mari situri arheologice, printre care și Acropole, pentru ca la 17 mai să ajungă la Stadionul Olimpic din Atena, locul disputării primelor Jocuri Olimpice moderne, în 1986, unde va fi predată delegației britanice într-o ceremonie nocturnă.

Circuitul torței olimpice în Marea Britanie va începe la 19 mai, va dura 70 de zile și va străbate 12.875 de kilometri până să ajungă la ceremonia de deschidere din 27 iulie, de la Londra.


Comentează știrea

Cristina Londra
10 mai 2012
Presa internationala, un Hollywood al minciunilor

Ce soare ma, ca ploua de rupe la Londra de 3 zile incoace. Numai minciuni prin presa. Chiar ne dau astia asa, ca la puii din abator, fara sa stie ca omul se mai si informeaza? Rusine!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Aprilie 2012
Stire din Actual : Atentat cu bombă la Atena
Pagina a fost generata in 0.3885 secunde