Video A fost semnat Memorandumul de finanțare a stadionului „Gheorghe Hagi”. Proiectul e de-a dreptul impresionant!

1022
Primăria Constanța a anunțat vineri că a fost semnat Memorandumul de finanțare pentru ridicarea unui stadion nou, dedicat constănțenilor dar și marelui fotbalist – Gheorghe Hagi. Documentul a fost semnat de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea, iar în cel mai scurt timp, va fi aprobat oficial de Guvern și va fi semnat contractul pentru execuția lucrărilor.


“De mult timp aveam nevoie de un asemenea proiect și mă bucur că orașul nostru va beneficia de un stadion la standarde internaționale. Constanța întotdeauna va promova și va încuraja performanța și mă bucur că în sfârșit vom reuși să o ridicăm pe piedestalul pe care îl merită, și că, odată cu acest proiect, generațiile actuale își vor putea exersa abilitățile într-un spațiu pe măsura dedicării și talentului lor.


Mai mult decât atât, prin acest proiect aducem un omagiu celui mai mare fotbalist român, Gheorghe Hagi, care a lăsat o contribuție uriașă în lumea sportului și care continuă să fie o inspirație pentru generațiile tinere”, a scris edilul Vergil Chițac pe pagina de socializare.


Potrivit proiectului, noua arena va avea o capacitate de 18.000 de locuri și va include și un teren de antrenament pentru fotbal și atletism (pistă cu 6 culoare), cu tribună de circa 1.000 de locuri. Stadionul va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri și platforme), rețele de utilități, împrejmuire și zone de parcare pentru jucători și oficialități.


De asemenea, clădirea stadionului va dispune și de sală de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, comerciale și de alimentație publică.


Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3796 secunde