Academia Hagi, nelipsită de pe podiumul Naționalelor în 2014

180
Academia Hagi, nelipsită de pe podiumul Naționalelor în 2014 - academia-1420651313.jpg

Articole de la același autor

Ca și în sezonul precedent, performanțele nu au lipsit nici în anul 2014 la Academia de Fotbal "Gheorghe Hagi". Conform informațiilor furnizate de Ciprian Mihai, ofițerul de presă al Academiei, bilanțul a fost unul excelent pentru clubul constănțean, care a adunat nu mai puțin de șase clasări pe podiumul Campionatelor Naționale: două medalii de aur, una de argint și trei de bronz!

Aurul național a venit din partea echipelor de juniori A (antrenor, Cristian Cămui; 1-0 în finală cu U Cluj) și cea a Cupei Hagi Danone (antrenor, Constantin Fălină; 2-0 în finală cu LPS Banatul Timișoara). Prin cucerirea titlului național, aceasta din urmă a obținut dreptul să reprezinte România la turneul final Danone Nations Cup, din Brazilia (Sao Paulo, 14-16 noiembrie 2014), unde a izbutit să se claseze pe locul 6 din 32 de participante!

Argintul național a fost obținut de echipa juniorilor D (antrenor, Aurelian Despa; 3-4 după 11 m cu Sporting Vaslui), iar cele trei medalii de bronz au fost bifate de echipele de juniori B (antrenor, Vasile Mănăilă; 5-2 în finala mică împotriva Viitorului "Mihai Georgescu" Cluj), juniori C (antrenor, Nicolae Roșca; 2-1 în finala mică împotriva Universității Cluj) și juniori E (antrenor, Ionuț Mihu; 6-4 după 11 m în finala mică împotriva echipei Plimob Sighet).

În afara confruntărilor din întrecerea internă, echipele Academiei Hagi au izbutit, în 2014, să câștige două turnee foarte puternice. AGH U17 a câștigat Talent Cup (9-2 cu FC Brașov, 5-3 cu CSU Craiova și 4-0 cu Steaua), iar AGH U15 a cucerit Cupa Stelelor Estului (4-0 cu Cerno More Varna, 2-1 cu Academia Puskas și 2-1 cu Galatasaray).

Furnizor de talente pentru loturile naționale

Pe lângă aceste performanțe din întrecerea internă, Academia Hagi a fost principalul furnizor de jucători pentru loturile naționale de juniori în anul 2014. Nu mai puțin de 56 de jucători ai Academiei, la toate nivelurile de vârstă, au fost con-vocați la loturile naționale. Cu opt jucători constănțeni în componență, echipa României U17 a trecut de grupa preliminară și se pregătește pentru Turul de Elită al Campionatului European din 2015.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7851 secunde