Accident spectaculos pentru Fernando Alonso, în Raliul Dakar

728
Accident spectaculos pentru Fernando Alonso, în Raliul Dakar - 121-1579084808.jpg

Articole recomandate

Pilotul spaniol Fernando Alonso (Toyota), dublu campion mondial de Formula 1, a fost implicat într-un accident spectaculos produs în timpul etapei a 10-a a Raliului Dakar, la secțiunea auto, câștigată de compatriotul său Carlos Sainz (Mini), după ce a fost scurtată de organizatori din cauza rafalelor puternice de vânt, transmite Agerpres.

Mașina pilotată de Alonso s-a rostogolit de două ori înainte de a reveni pe cele patru roți, la coborârea de pe o dună, într-o zonă în care se aflau mai mulți spectatori, după doar un kilometru de la start. Bolidul a suferit însă mai multe avarii, între care și pierderea parbrizului, fiind necesară intervenția camionului de asistență tehnică, lucru care l-a făcut pe campionul iberic să piardă mai mult de o oră.

Etapa dintre Haradh și Shubaytah, o bază militară situată la frontiera dintre Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, a cărei lungime totală era de 608 km, a fost oprită la kilometrul 345, a precizat conducerea cursei.

Carlos Sainz a terminat învingător, cu timpul de 2 h 03 min 43 sec, urmat la 3 min 05 sec de polonezul Jakub Przygosnki și la 4 min 26 sec de sud-africanul Giniel de Villiers. În urma acestei victorii, Sainz și-a consolidat poziția de lider al clasamentului general, distanțându-se la 18 min 10 sec de qatarianul Nasser Al-Attiyah (Toyota), în timp de poziția a treia este ocupată de francezul Stephane Peterhansel (Mini), la 18 min 26 sec.

Joi se desfășoară etapa a 11-a, între Shubaytah și Haradh, în lungime total de 744 km, între care 379 km cronometrați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4406 secunde