O nouă performanţă de excepţie pentru luptele constănţene

Alexandra Voiculescu, de la CS Poseidon Limanu-2 Mai, vicecampioană europeană

232
Alexandra Voiculescu, de la CS Poseidon Limanu-2 Mai, vicecampioană europeană - 1-1655638308.jpg

Articole de la același autor

Seară memorabilă la Sala Polivalentă din Bucureşti, unde imnul României a răsunat la Campionatele Europene de lupte juniori U17. În total, au fost cucerite trei medalii, una dintre acestea fiind adjudecată de o sportivă constănţeană.

Şcoala constănţeană de lupte şi-a confirmat încă o dată valoarea, iar la această ediţie a Europenelor de juniori U17, o sportivă din sudul litoralului a reuşit performanţa de a urca pe podium. Este vorba despre Alexandra Voiculescu, de la CS Poseidon Limanu-2 Mai, care, în limitele categoriei 46 kg, a fost la un pas de titlul continental, pierzând în ultimul act în faţa maghiarei Kornelia Nikolett Laszlo.

Constănţeanca a trecut în preliminarii de poloneza Jessica Anna Wrobel, a învins-o în sferturi pe franţuzoaica Juliette Camille Lescure şi a câştigat semifinala cu ucraineanca Diana Risova.

„Medalia sa de argint este la fel de strălucitoare pentru noi toţi şi avem încredere că imnul îi va cânta de acum înainte, cu fiecare ocazie”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Lupte.

Cel mai bun rezultat l-a obţinut însă Sabina Nicoleta Petrache, care, la categoria 61 kg, a devenit campioană europeană, oferind un exemplu de dorinţă în finala contra turcoaicei Ilayda Cin. Românca a dispus, în preliminarii, de maghiara Mirella Ramona Pali, în sferturi a trecut de germana Leonie Steigert, iar în semifinale s-a impus în faţa luptătoarei lituaniene Ugne Laurinskyte.

Cea de-a treia medalie - de bronz - a României a fost adusă de Bianca Mariana Iancău, la categoria 40 kg, unde au evoluat doar trei sportive, ea pierzând şi al doilea său meci, contra ucrainencei Yevhenia Druzenko.

„Felicitări, fetelor! Felicitări antrenorilor Şerban Mumjiev, Valentin Popescu şi Mirela Burnichi, precum şi antrenorilor care au contribuit la descoperirea şi pregătirea lor!”, au mai transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Lupte.

În urma rezultatelor obţinute, România s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul general pe naţiuni.

XXX

Alţi luptători români prezenţi la Europenele de la Bucureşti au ratat podiumul de premiere.

La cat. 53 kg, Florentina Rotaru s-a clasat pe locul cinci, după ce a fost învinsă de franţuzoaica Lilya Yasmina Agnes Tugba Cohen în meciul pentru bronz, la cat. 80 kg, Balazs Lorincz a fost învins în optimi de nord-macedoneanul Shakjir Bislimi, iar la cat. 110 kg, Balazs Csipkes a debutat cu o victorie în preliminarii, în faţa letonului Ralfs Lukins, pierzând apoi în faţa letonului Ramini Gulitaşvili.

La Campionatele Europene de lupte juniori U17 de la Bucureşti, România a participat cu un lot format din 30 de sportivi.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Lupte

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4187 secunde