Alexandru Stupu a acces în turul secund al Europenelor de kendo

592
Doi sportivi legitimați la CS Kaybukan Constanța, Alexandru Stupu și Maria Moise, au participat, cu naționala României, la ediția 2010 a Campionatului European, competiție găzduită de orașul Debrecen (Ungaria).
Chiar dacă nu a intrat în lupta pentru medalii, Alexandru Stupu a avut o bună evoluție în proba individuală. A câștigat ambele meciuri din turul întâi, disputate în compania unor adversari din Israel și Austria, și a acces, astfel, în turul secund, fază în care a fost învins, după o bătălie spectaculoasă, de campionul Ungariei.
La individual feminin, Maria Moise a fost eliminată încă din primul tur. Constănțeanca s-a impus în fața reprezentantei Rusiei, dar a cedat apoi în întâlnirea cu o sportivă din Serbia.
"S-a mai încheiat o etapă din activitatea competițională a acestui an, o etapă de verificare a potențialului național și local. Turneul continental a fost unul foarte puternic, incluzând meciuri spectaculoase, de un bun nivel tehnic. Deși echipa națională nu a reușit să urce în fazele superioare ale competiției, tricolorii au avut, totuși, o comportare frumoasă. Au câștigat multe meciuri și s-au remarcat în dese rânduri, culegând aplauzele spectatorilor", a declarat, pentru "Cuget Liber", Adrian Moise, membru al clubului Kaybukan.
La secțiunea echipe feminine, România s-a luptat cu Polonia, Slovenia și Turcia, reușind să se califice în turul doi, unde a pierdut în fața Norvegiei. Maria Moise a adus echipei două victorii și două meciuri egale. La masculin, formația României n-a putut trece, în primul tur, de Spania și Olanda.
Campioane europene au devenit, și la fete, și la băieți, echipele Franței. La individual feminin, cununa de lauri i-a revenit unei sportive din Germania, iar la individual masculin, câștig de cauză a avut un luptător italian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Martie 2010
Stire din Sport : "Samuraii" de Constanța
Joi, 07 Ianuarie 2010
Stire din Sport : Kendo, sportul celor puternici
Joi, 03 Decembrie 2009
Stire din Sport : Pe "calea sabiei"
Pagina a fost generata in 0.6969 secunde