Americanii, încântați de festivalul de oină de la Constanța

2397
Americanii, încântați de festivalul de oină de la Constanța - 5cb9bfe47af6ab2014bd3c69b9fec8a2.jpg
Ecourile Festivalului Internațional al Sporturilor Tradiționale înrudite cu oina, eveniment găzduit, toamna aceasta, de județul Constanța, sunt departe de a se stinge. Cei mai încântați de frumusețea sportului nostru național
sunt chiar americanii.

Yankeii au acordat nota 10 festivalului de la Constanța, iar cea mai bună dovadă o reprezintă interviul acordat unui post de televiziune din statul american Montana de tânărul ofițer american William Burke. În vârstă de 26 de ani, originar din respectivul stat, Burke a fost component al echipei aliniate de Statele Unite ale Americii la competiția desfășurată la Techirghiol, fiind locotenent în cadrul bazei militare de la Mihail Kogălniceanu.
Burke a vorbit celor aproximativ 1.000.000 de locuitori din statul Montana despre competiția la care a participat, folosind termeni laudativi la adresa sportului național al românilor. Oina este considerată de Burke un sport extrem de dinamic și distractiv, care îmbină o serie de elemente de bază din sporturi tradiționale americane.
v v v
Radio Antena Satelor și Federația Română de Oină au organizat, zilele trecute, o interesantă manifestare cultural-sportivă, intitulată Ziua Antena Satelor.
"Prin acest eveniment, care reprezintă cea mai mare sărbătoare a cunoscutului post național de radio Antena Satelor, s-a dorit continuarea promovării sportului nostru național de către Antena Satelor, care este partenerul oficial al FR de Oină, prin organizarea unei competiții de oină - Cupa Antena Satelor", a declarat Marius Niculescu, președintele comisiei mass-media din cadrul FRO.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3852 secunde