Andrei Pavel, o carieră fabuloasă. "L-am lucrat la psihic pe Federer"

901

Articole de la același autor

Constanța a dat foarte mulți campioni de-a lungul timpului în sport, iar orașul de la malul mării se poate mândri cu nume precum Gheorghe Hagi, Simona Halep, Eliza Samara și lista ar putea continua. Unul dintre numele mari ale sportului constănțean este Andrei Pavel, fost tenismen care în cariera sa a învins foarte mulți adversari de top și a fost învățat cu înalta performanță.

În vârstă de 46 de ani, Andrei Pavel se află în prezent la Constanța, alături de familie, însă chiar și în condiții de pandemie, acesta nu stă departe de sportul pe care îl iubește atât de mult.

Andrei Pavel va sta în orașul de la malul mării timp de trei luni, perioadă în care va merge mai mult pe terenurile de la Tenis Club Bright, acolo unde se va ocupa de pregătirea lui Sebastian Gima și a lui Ștefan Paloși. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru cotidianul "Cuget Liber", Andrei Pavel a mărturisit cum a petrecut perioada de pandemie în Statele Unite ale Americii.

"Am ajuns la Constanța în urmă cu 10 zile. Pe mine m-a prins pandemia imediat după Indian Wells. Eram acolo cu Marius Copil și mă aflam și alături de logodnica mea și nu am mai putut pleca. Am stat în SUA timp de 3 luni de zile, timp în care mi-am vizitat copiii, care locuiesc cu fosta mea soție. Abia așteptam să ajung la Constanța să îmi văd părinții pentru că nu îi mai văzusem demult. M-am întâlnit cu fostul meu coleg, Stelian Gima și m-a întrebat dacă m-ar interesa să îl ajut pe fiul său la antrenamente, dar și pe alți tineri. Având în vedere că am întrerupt colaborarea cu Marius Copil, am decis să vin acasă și să fac acest lucru. Încercăm pentru următoarele două luni să ne antrenăm și vom vedea ce va fi în continuare. În prima parte a pandemiei ne-a fost ușor pentru că în America puteam ieși, puteam merge să facem drumeții. Am urcat pe munte, am mers cu bicicleta, am făcut multe lucruri interesante. Nu am mai petrecut atât de mult timp cu copiii mei de foarte multă vreme. Am o fată în vârstă de 21 de ani și un băiat de 18 ani" , a declarat pentru "Cuget Liber" Andrei Pavel.

Încântat de baza Tenis Club Bright

Andrei Pavel a fost foarte impresionat de ceea ce a găsit la Tenis Club Bright.

Terenurile de antrenament extrem de bine puse la punct și facilitățile de care dispun sportivii, l-au făcut pe fostul tenismen să aprecieze foarte mult baza din orașul de la malul mării.

"Sunt foarte surprins de ce am găsit aici la Tenis Club Bright. Oamenii au făcut o treabă extraordinară. Există terenuri de antrenament de zgură, terenuri de ciment, teren în sală și multe alte facilități. Este exact ceea ce trebuie pentru a te antrena într-un mediu care să îți permită să speri la performanță. Ne bucurăm mult că ne-au primit cu brațele deschise. Putem să privim un parcurs pe viitor. Mă bucur extrem de mult că beneficiem de aceste condiții pentru că sunt acasă. Este foarte frumos. Am ocazia să stau și cu părinții, ei sunt mai în vârstă și mă bucur că am ocazia să am grijă de ei. Este foarte greu să ne gândim că vom avea un turneu ATP la Constanța. Nici nu știm ce se va întâmpla pe viitor din cauza acestei pandemii. Nu știu ce să vă spun legat de acest aspect. Important este să rămânem sănătoși și să ieșim cu bine din această situație. Mie îmi place mult modelul german, iar acolo lucrurile sunt făcute ca la carte. Am putea să luăm exemplu de la ei. Dacă ar exista posibilități financiare, s-ar putea face un turneu" , a adăugat Andrei Pavel.

O singură victorie în fața lui Federer

Atunci când ajungi în topul ATP trebuie să fii conștient că te vei duela cu adversari extrem de puternici pe care cu greu îi poți învinge. Andrei Pavel își amintește de confruntarea cu Roger Federer din 2000, de la Hamburg.

A fost primul meci între cei doi și singura victorie obținută de constănțean în cele opt partide disputate împotriva legendarului tenismen.

Andrei Pavel a recunoscut că a mai jucat și împotriva altor corifei ai "sportului alb". Cu o modestie ieșită din comun, Pavel a explicat că atunci când ai de partea cealaltă a fileului un star al tenisului, trebuie să fii concentrat sută la sută și să ai puterea necesară de a te gândi că îl poți învinge.

"Singura mea victorie în fața lui Roger Federer a fost în 2000, la Hamburg. El era foarte tânăr, avea 18 ani și se afla pe locul 40 în lume. Un an mai târziu era deja numărul unu. M-a bătut apoi la București de patru ori în 3 luni. Roger este Roger. Este un jucător mega-complet, mega-talentat și nu îl poți compara cu prea multe persoane. Atunci când l-am învins nu m-am gândit că va ajunge cel mai bun tenismen din istorie. Am simțit pe pielea mea forța pe care o arăta. Cred că am câștigat și din cauza faptului că el nu stătea prea bine din punct de vedere mental. Țin minte că m-a condus cu 3-0 și apoi am câștigat multe game-uri la rând. L-am lucrat la psihic. În același turneu l-am bătut și pe Juan Carlos Ferrero care era un alt nume mare din tenis. În cariera mea am întâlnit foarte mulți jucători de top. Andre Agassi, Rafael Nadal, Andy Roddick, Novak Djokovic și mulți alții. Este foarte greu să gestionezi partidele cu ei. Dacă intri pe teren în fața lor și spui că nu ai nicio șansă, mai bine stai acasă. Trebuie să fii încrezător." , a explicat Andrei Pavel.

Andrei Pavel a abordat mult mai multe subiecte, însă cu dezbaterea pe tema acestora vom reveni într-o ediție viitoare a cotidianului "Cuget Liber". Veți avea atunci ocazia să citiți despre relația sa cu Simona Halep, momentul retragerii din tenis, sau șansa de a mai exista un alt Andrei Pavel în România.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.519 secunde