Campionatele Europene de atletism indoor

Angela Moroșanu, descalificată; Cristina Bujin n-a prins finala

167
Sâmbătă, la mai bine de două ore de la încheierea semifinalelor probei de 400 m, sportiva româncă Angela Moroșanu, câștigătoare inițial în prima serie, a fost descalificată de juriul de concurs al Campionatelor Europene de atletism indoor de la Goteborg, considerându-se că a jenat-o pe rusoaica Ksenia Ustalova, care nu a terminat cursa. 


Delegația Rusiei a introdus contestația, apreciind că Moroșanu a împiedicat-o pe Ustalova la intrarea pe coardă, la 200 m, iar judecătorii, după îndelungi deliberări, au acceptat explicațiile. Astfel, România a ratat o șansă importantă la o medalie, în finala de ieri, iar Rusia nu a avut nicio reprezentantă în aceeași cursă, întrucât Ustalova nu a terminat semifinala.

Nici Cristina Bujin nu a avut mai mult noroc, atleta de la CS Farul Constanța ratând calificarea în finala probei de triplusalt. Cristina a intrat în concurs cu o săritură de 13.47 metri, a ratat-o pe a doua, iar ultima a fost inferioară, de doar 13.40, astfel că s-a clasat pe locul 15, în ultimul act al probei accesând doar primele opt. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4101 secunde