"Arbitrul a procedat conform regulamentului"

518
Președintele Consiliului Director al Farului, Gheorghe Bosînceanu, a declarat că, din punctul său de vedere, 99,99 la sută este sigur că "rechinii" vor câștiga la masa verde.

"Regulamentul este clar în această privință, iar arbitrul a procedat conform cu ceea ce scrie în regulament. Am fost la Iași ca să jucăm, iar acum așteptăm să se valideze rezultatul. Suntem pregătiți doar pentru decizia regulamentară, care e 3-0 la masa verde pentru noi. Dacă ni se va cere să rejucăm meciul, vom contesta. Decizia este decizie și, dacă a fost luată, trebuie respectată. Nu ne bucurăm de necazul Iașiului, însă nu este vina noastră. Nu îmi pot explica însă de ce nu au funcționat generatoarele de rezervă, prevăzute pentru astfel de situații. Dosarul de licențiere prevede că este obligatorie existența acestora. Nu m-aș mira ca ele să existe însă doar în acte, nu și în realitate. Este curios pentru că doar instalația de nocturnă nu a funcționat, în rest, panourile publicitare mergeau. Nu s-a observat nici măcar o încercare de folosire a generatoarelor de rezervă. La Constanța, avem nu una, ci două situații de rezervă, în cazul în care s-ar întâmpla așa ceva. Sunt 99,99% sigur că vom câștiga la masa verde. Aseară însă (n.n. - sâmbătă seară), s-au înroșit câteva telefoane și te poți aștepta la orice, deși regulamentul este unul clar", a spus Gheorghe Bosînceanu.
Poli Iași va face contestație și speră în rejucarea partidei, spunând că timpul care trebuia acordat pentru remedierea defecțiunii la nocturnă era de 60 de minute, nu de 30.
"Arbitrul s-a bazat pe articolul 44 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice. În el se face referire la cele 30 de minute, dar nu pentru cazul nocturnei. Articolul 83 din Regulamentul Disciplinar spune că arbitrul trebuia să aștepte 60 de minute", a spus Sorin Boca, președintele lui Poli.
Observatorul de joc Mircea Dancu a declarat că decizia luată de oficialii meciului a fost regulamentară. Și vicele de la Comisia de Disciplină a Ligii, Alexandru Boc, este de acord cu soluția adoptată.
"Cele 60 de minute se aplicau dacă nocturna cădea după începerea meciului", a spus Boc.
Dumitru Dragomir, șeful LPF, a spus însă că în redactarea ROAF a intervenit o greșeală. Dragomir este de părere că Istvan Kovacs s-a grăbit când a dat termenul de 30 de minute, trebuind să aștepte 60.
Decizia în acest caz va fi luată de Comisia de Disciplină a FRF, care se va întruni cel mai probabil miercuri. Surse din LPF au declarat ieri că meciul s-ar putea rejuca.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6819 secunde