Atletele Adelina Gavrilă și Anca Heltne, campioane balcanice

385
Două atlete constănțene, Adelina Gavrilă (CS Farul - Steaua) și Anca Heltne (CS Farul), au câștigat medaliile de aur la Campionatele Balcanice indoor desfășurate, sâmbătă, în sala Peania din Atena (Grecia).
Gavrilă s-a impus în finala probei de triplusalt, cu o performanță de 14.70 metri, iar Heltne a fost imbatabilă la aruncarea greutății - 18.40 metri. De precizat că ambele fariste au deja îndeplinite baremele de calificare la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008.
Revenind la Campionatele Balcanice, trebuie spus că, la întreceri, au parti-
cipat atleți reprezentând zece națiuni: România, Grecia, Bulgaria, Turcia, Serbia, Muntenegru, Albania, Rep. Moldova, Macedonia și Bosnia-Herțegovina, în programul de concurs fiind incluse câte 11 probe, la feminin și masculin.
România a încheiat Balcaniada pe prima poziție, urmată de Grecia și Serbia, atât la feminin (96 puncte), unde s-au obținut în total cinci titluri, cât și la masculin (92 puncte), secțiune în care tricolorii au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de șase ori. De remarcat și evoluția lui Bog-dan Constantin Țucă, de la CS Farul Constanța, medaliat cu argint în proba de 400 m, cronometrat în 47 de secunde și 98 de sutimi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8107 secunde