Atleții de la CS Farul Constanța s-au întors victorioși de la Pitești. Câte medalii au cucerit

228
Atleții de la CS Farul Constanța s-au întors victorioși de la Pitești. Câte medalii au cucerit - atletismmedaliifond-1564687058.jpg

Articole de la același autor

Clubul Sportiv Farul Constanța a participat în această săptămână cu 12 atleți la Campionatul Național de Seniori, care a avut loc la Pitești. Atleții constănțeni au reprezentat orașul de la malul mării cu succes și au cucerit nu mai puțin de șapte medalii.


Cea mai bună evoluție a avut-o Răzvan Grecu, cel care a câștigat aurul la proba de triplusalt. După ce s-a clasat pe locul 5 la Campionatul European de tineret de la Gavle, din Suedia, atletul în vârstă de 19 ani a urcat pe prima treaptă a podiumului la competiția de la Pitești, reușind astfel să își doboare cea mai bună performanță obținută. Pregătit de antrenorul Daniel Cojocaru, Răzvan Grecu a sărit în finală nu mai puțin de 16,83 m. Răzvan Grecu a reușit astfel să îl întreacă pe mult mai experimentatul Marian Oprea, de la CSM București, cel care a terminat competiția pe locul al doilea. În 2004 Oprea reușea să cucerească medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Atena. 


Radu Costache a câștigat și el medalia de argint la proba de 110 m garduri și a completat astfel colecția de medalii a sportivilor din cadrul Clubului Sportiv Farul Constanța.


Un alt atlet care a avut o evoluție bună la Campionatul Național de la Pitești este Alexandru Vișan, cel care s-a clasat pe locul al treilea în proba de triplusalt. CS Farul a avut astfel doi medaliați pe același podium de premiere. 
O figură frumoasă a făcut și echipa de ștafetă 4X100 de metri. Adrian Boldeanu, Marian Petre, Alexandru Vișan și David Năstase au pus umărul la câștigarea medaliilor de bronz. 


Pe lângă Daniel Cojocaru, care îl antrenează pe Răzvan Grecu, ceilalți atleți medaliați au avut și ei antrenorii alături. Alin Larion s-a ocupat în permanență de pregătirea lui Adrian Boldeanu, Marian Petre și David Năstase, în timp ce Carmen Botea l-a avut ca elev, la acest Campionat Național, pe Alexandru Vișan. 


Recent, Marian Petre a participat și la Campionatul European de juniori 1 de la Boras din Suedia, reușind să se califice în finala probei de triplusalt, acolo unde a terminat doar pe locul 12, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.
În proba feminină de triplusalt, atleta Cristina Bujin a terminat pe locul al patrulea, cu 13,45m, iar Andreea Lefcenco s-a clasat cu o poziție mai jos, pe locul 5, cu o săritură de 13,05 m. 


În urma acestor performanțe notabile, rezultă faptul că atleții de la Clubul Sportiv Farul Constanța și-au îndeplinit obiectivul la Campionatul Național de la Pitești. Înaintea concursului, oamenii din conducerea CS Farul Constanța erau foarte optimiști în ceea ce privește participarea constănțenilor la acest eveniment și se pare că au avut motive bine întemeiate. 
Atleții fariști continuă să se pregătească la Constanța alături de antrenorii lor, pentru a înregistra performanțe cât mai bune la următoarele competiții la care vor participa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4148 secunde