Atletismul românesc, îndoliat. A murit un cunoscut antrenor

153
Atletismul românesc, îndoliat. A murit un cunoscut antrenor - atletismonline2012-1608464389.jpg

Articole de la același autor



Antrenorul Ioan Zanfirache a decedat la vârsta de 67 de ani, în urma unui infarct miocardic, a anunţat, sâmbătă, Federaţia Română de Atletism. 


„Ioan Zanfirache a fost unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni din atletismul românesc şi mondial. 
În anul 1988, a părăsit România (unde activase în cadrul clubului Dinamo Bucureşti), stabilindu-se în Australia, împreună cu soţia, dar şi atleta sa, Daniela Costian (şi astăzi recordmana României la aruncarea discului). 
Pentru ţara de la antipozi, Daniela Costian a câştigat o medalie de bronz la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona, şi una de argint la Campionatele Mondiale în aer liber din 1993. 


Revenit în ţară şi stabilit la Suceava, unde a organizat un centru performant pentru pregătirea aruncătorilor, Ioan Zanfirache a fost timp de şase ani antrenorul lui Andrei Gag, multiplu campion naţional şi multiplu medaliat internaţional în proba de aruncarea greutăţii. 
Andrei Gag are în palmares, cu Ioan Zanfirache alături, două podiumuri la Jocurile Mondiale Universitare (locul 2 la Gwangju, Coreea de Sud, în 2015, şi un loc 3 la Taipei, Taiwan, doi ani mai târziu), o medalie de argint la Campionatele Mondiale Indoor de la Portland, din 2016, an în care a ratat prezenţa în finala Jocurilor Olimpice de la Rio, cu toate că a avut acelaşi rezultat cu cel al ultimului admis! 


Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Federaţia Română de Atletism. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.83 secunde