Atletul Valentin Scanghel, pregătiri pentru FOTE 2013

114

Articole de la același autor

În componența delegației României care participă cu 46 sportivi (21 de fete și 25 de băieți) la ediția a XII-a a Festivalului Olimpic de vară a Tineretului European (FOTE), găzduită de orașul olandez Utrecht, între 14 și 19 iulie, se află și atletul constănțean Valentin Ștefan Scanghel.

Sportivul de la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" - CS Farul, pregătit de Alin Larion și Cecilia Gevat, va concura în proba de triplusalt, unde se va lupta pentru o medalie. Scanghel vine, recent, după un succes la Naționalele de juniori 3, unde a obținut o medalie de aur. Mâine, tânărul în vârstă de 15 ani se va deplasa la baza sportivă de la Izvorani, unde va rămâne o zi, urmând ca, pe 13 iulie, să plece către Olanda.

Va fi prima competiție de o asemenea anvergură pentru Scanghel, care anul trecut și-a adjudecat medalia de argint la Balcaniada de atletism din Serbia.

"Sperăm să avem parte de multă șansă. Este un concurs foarte puternic, bine organizat, dar privim evoluția lui Valentin cu mult optimism. Este bine susținut de părinți și colegi. Un copil foarte bun, talentat, muncitor, care merită să aibă un rezultat bun la această competiție. Este nerăbdător să ajungă în Olanda. Am multă încredere în el și sunt sigur că va duce o luptă pentru obținerea unei medalii", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Alin Larion.

Luni, vor fi calificările la triplusalt, în cadrul cărora se vor alinia 30 - 40 de sportivi. Finala probei va avea loc miercuri, în care vor rămâne 12 sportivi.

La FOTE, sportivii români se vor întrece la 5 din cele 9 discipline prevăzute în programul competiției și anume la atletism, gimnastică, înot, judo, tenis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4724 secunde