CN de Dans Sportiv - Cupa Dansul Valurilor și Cupa Băniei

Aur și argint pentru perechile de la LPS Constanța

449
Sportivii de la LPS "Nicolae Rotaru" au participat, zilele trecute, la Campionatul Național de Dans Sportiv pe clase, desfășurat la Sala Sporturilor din Constanța, competiție la care au participat aproape 600 de perechi. A fost un concurs mare, la care LPS a prezentat 30 de perechi la toate nivelurile, atât la Cupa Dansul Valurilor, cât și la Campionatul Național. Iată cele mai bune rezultate: perechea Adrian Drăgan / Mihaela Alistarh - medalia de argint și titlul de vicecampioană națională la clasa C - adulți și locul 7 la clasa D - adulți standard; perechea Valentin Grosu / Camelia Ruse - locul 4 la categoria hobby 12 - 15 ani.
Acestea nu au fost însă singurele rezultate pentru tinerii sportivi, week-end-ul trecut organizându-se Cupa Băniei și Cupa Sighetu-Marmației, care au împărțit țara în două zone competiționale, acestea fiind ultimele evenimente din dansul sportiv românesc până în septembrie.
LPS "Nicolae Rotaru" a participat cu trei perechi la Cupa Băniei, desfășurată la Craiova, remarcându-se perechea Drăgan / Alistarh, care a obținut medalia de aur, câștigând concursul de open basic latino, categorie rezervată pentru cei de peste 16 ani, și perechea Andrei Meravei / Nora Popescu, premiată tot cu aur, care a câștigat competiția de clasă E, rezervată celor de 14 - 15 ani, îndeplinind baremul pentru clasa D, ceea ce înseamnă că din toamnă vor schimba categoria de competiție.
"Sunt mulțumită de rezultate, dar îmi pare rău de perechea Meravei / Popescu, afectată de rubeolă cu o săptămână înainte de campionat și nu au reușit să se refacă complet. Aceștia au reușit să obțină doar locul 14, dar sunt convinsă că ar fi urcat pe podium dacă ar fi fost apți fizic. Acum, intrăm într-o perioadă de tranziție și refacere, după care ne vom relua pregătirea, pentru că, din august, derulăm calendarul competițional de toamnă și începem cu un cantonament organizat în comuna 2 Mai, la care vor participa 30 de sportivi de la LPS și 30 de la CS Magnum V.R.D. Timișoara, iar eu voi fi preparatorul fizic al acestui lot", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. de dans sportiv de la LPS "Nicolae Rotaru", Magda Martinescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4493 secunde