Aurel Onița: "Mergem pe linia promovării tinerilor arbitri"

1090
Arbitrul asistent purtător al ecusonului FIFA Aurel Onița, cel care a preluat de curând funcția de președinte al Comisiei de Arbitri din cadrul Asociației Județene de Fotbal Constanța, a declarat că noua strategie a formațiunii pe care o conduce este aceea de a da credit tinereții.
"După retragerea din activitate a lui Marcel Lică, litoralul nu a mai avut niciun arbitru de centru în Liga I. O situație neplăcută, care nu poate perpetua. De aceea, am decis să dăm credit tinereții, pentru că, la ora actuală, avem un nucleu de 60-70 de tineri arbitri, cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, care promit mult. Bineînțeles, acest lucru nu este pe placul unora. Pare incredibil, dar s-a ajuns chiar la amenințări cu moartea! Le transmit celor care au încercat să mă intimideze că nu mă sperii așa ușor de ei. Le înțeleg frustrarea, le-am stricat aranjamentele, însă trebuie să pornim reconstrucția și să progresăm", a declarat, pentru "Cuget Liber", Aurel Onița.
Asistent de Liga Campionilor, Onița are un mesaj și pentru tinerii arbitri: "O să aveți mult de muncit în 2011, vor fi probe și norme de control, obligatorii de parcurs pentru toată lumea. Vom face analize video ale prestațiilor, iar delegările la meciuri se vor face doar pe criteriul valorii".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3346 secunde