Australian Open, sabotat de incendiile de vegetație! Antrenamente și meciuri suspendate

596
Australian Open, sabotat de incendiile de vegetație! Antrenamente și meciuri suspendate - ddd-1578989173.jpg

Articole recomandate

Calitatea scăzută a aerului de la Melbourne din cauza incendiilor de vegetație a adus primele probleme pentru organizatorii de la Australian Open, relatează HotNews. Calificările pentru primul Grand Slam al anului, programate la ora locală 11.00, au fost amânate o oră, iar mai multe antrenamente prevăzute marți au fost suspendate. Mai mult, slovena Dalila Jakupovic a abandonat în primul tur din calificări din cauza problemelor de respirație.

Potrivit Agerpres, germanul Alexander Zverev și belgianul David Goffin ar fi trebuit să fie primii care să se antreneze pe terenurile din Melbourne Park, urmați de numărul unu mondial, spaniolul Rafael Nadal. Grecul Stefanos Tsitsipas, americanca Coco Gauff și jucătoarea cehă Karolina Pliskova au fost la rândul lor obligați să-și suspende antrenamentele.

"Antrenamentul a fost suspendat temporar, în această dimineață, din cauza calității proaste a aerului", au indicat organizatorii într-un comunicat, precizând că meciurile de calificare se vor desfășura însă conform programului. "Condițiile la fața locului se îmbunătățesc și sunt supravegheate în mod constant", au adăugat responsabilii competiției de la antipozi.

Următoarele decizii vor fi luate după consultarea cu o echipă medicală și cu Biroul australian de meteorologice, precizează organizatorii. "Ca întotdeauna, sănătatea și securitatea jucătorilor noștri, a personalului nostru și a suporterii noștri, sunt prioritățile noastre", a asigurat ei.

Dalila Jakupovic, abandon din cauza problemelor de respirație

În primul tur al calificărilor de la AO, slovena Dalila Jakupovic, parteneră de dublu a româncelor Irina Bara și Raluca Olaru, a fost nevoită să abandoneze din cauza problemelor de respirație avute. Ea s-a retras de pe teren la scorul de 6-4, 5-6, cu minge de 6-6 pentru slovenă, în partida cu elvețianca Stefanie Voegele, după o oră și 52 de minute de joc.

"Nu am mai smțit niciodată asta, mi-era frică să nu mă prăbușesc. De aceea m-am ghemuit. Nu mai puteam să merg. La sol era mai ușor de respirat", a declarat Jakupovic, care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4937 secunde