CS Tomis - Dunărea Brăila 25-23 (13-14), în Challenge Cup la handbal feminin

Avantaj subțire ca firul de păr

452
Handbalistele de la CS Tomis au obținut o victorie chinuită în prima manșă a sferturilor de finală ale Challenge Cup, 25-23 (13-14) cu Dunărea. Returul se anunță de foc, iar calificarea în semifinale se va decide la Brăila.

CS Tomis și-a dorit mult să spargă tradiția și să elimine o echipă românească din cupele europene, dar realitatea din teren, sâmbătă dimineață, în Sala Sporturilor, a fost cu totul alta.
Constănțencele au evoluat haotic, fără concentrare și agresivitate, motiv pentru care brăilencele s-au aflat mai tot timpul în avantaj pe tabelă. După 14-13 la pauză, Dunărea s-a desprins la 23-21 în min. 55 și se părea că a scăpat în câștigătoare, dar finalul a aparținut constănțencelor, care, împinse discret de la spate și de brigada de arbitri, a întors spectaculos și s-a impus cu scorul de 25-23.
Pentru CS Tomis, au înscris Loredana Mateescu, Georgeta Grigore (câte 7), Diana Druțu (4), Cristina Georgescu (2), Alexandra Iovănescu, Anișoara Durac Marcu, Ionela Drilea Topa, Andreea Dospin și Mihaela Pârâianu (câte 1).
În poartă, Anca Rombescu a avut câteva intervenții salvatoare, apărarea a ținut destul de bine, dar "buba" a fost în atac, unde constănțencele au ratat patru aruncări de la 7 metri și au nimerit bara în alte opt rânduri.
"A fost o partidă pe care Tomisul a câștigat-o cu greu, pe greșelile comise de Brăila. Dacă reușeam să fim pe teren cu capul din minutul 1 și nu făcea fiecare ce gândește, poate altul era rezultatul. Ăsta e jocul, trebuie să greșească cineva, altfel s-ar termina 0-0. Poate calitatea tehnică a lăsat de dorit, dar angajamentul a fost total", a declarat, după meci, antrenorul principal Lucian Râșniță.
Returul este programat să se dispute sâmbătă, 15 martie, de la ora 11, la Brăila. Se anunță o săptămână de pregătire intensă pentru constănțence, pentru că, dacă vor evolua în sala Dunării așa cum au făcut-o acasă, nu au nicio șansă de calificare în semifinale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.694 secunde