Dunărea Brăila - CS Tomis 27-21, în Challenge Cup la handbal feminin

Aventura europeană s-a încheiat

287
Echipa de handbal feminin CS Tomis a ratat calificarea în semifinalele Challenge Cup, constănțencele fiind eliminate din competiție, pentru a treia oară consecutiv, de o formație din România.

CS Tomis a ieșit șifonată din euro-duelul cu Dunărea Brăila. După ce, în manșa întâi a sferturilor de finală, pe teren propriu, obținuse un succes chinuit, 25-23, formația antrenată de Lucian Râșniță, Ion Pușcașu și Mihaela Pârâianu n-a reușit să-și conserve fragilul avantaj.
Sâmbătă, în meciul retur, disputat în Sala Polivalentă din Brăila, Dunărea
s-a impus cu scorul de 27-21 (10-8), urcând astfel în semifinale. Soarta calificării s-a decis după pauză, când gazdele s-au desprins la șapte goluri, 21-14 în min. 47, handicap pe care, în ciuda finalului bun, constănțencele n-au putut să-l răstoarne.
Pentru CS Tomis, au marcat Loredana Mateescu, Anișoara Durac Marcu (fiecare câte 5), Mihaela Pârâianu (4), Andreea Dospin, Georgeta Grigore (câte 2), Cristina Georgescu, Diana Druțu și Cristina Strungaru (câte 1), în timp ce, în tabăra Dunării, cea mai eficientă jucătoare a fost Anca Lipan, autoare a 11 goluri.
După meci, antrenorul principal Lucian Râșniță a recunoscut superioritatea echipei brăilence, urându-i acesteia să aducă trofeul în România. "Cine nu s-a adaptat arbitrajului a pierdut. Dunărea a jucat foarte bine atât la Constanța, cât și aici, merita calificarea. Să dea Dumnezeu să câștige Cupa Challenge", a spus tehnicianul constănțean.
Tragerea la sorți a meciurilor din semifinalele Challenge Cup va avea loc mâine, la ora 12, la Viena.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7563 secunde