Barcelona riscă excluderea din competițiile europene!

164
Barcelona riscă excluderea din competițiile europene! - barcelonafc67659800-1445547468.jpg

Articole recomandate

Barcelona a primit o a doua sancțiune pentru afișarea steagurilor catalane care simbolizează independența, celebrele "esteladas", la meciuri din UEFA Champions League.

Catalanii au fost amendați cu 40.000 de euro, după arborarea steagurilor pro-independență la un meci din septembrie, cu Bayer Leverkusen. În iulie, Barca încasase o altă amendă, de 30.000 euro, pentru fluturarea acelorași steaguri (Estelades), care includeau o stea, simbol al independenței catalane, și pentru sloganurile pro-independență la finala Ligii Campionilor de la Berlin, scrie digisport.ro. 


Regulamentul UEFA interzice utilizarea oricăror mijloace ce poartă mesaje cu caracter străin sportului, în special celor de natură politică, ideologică, religioasă, ofensatoare sau provocatoare.

Problema Barcelonei este că nu a făcut apel la prima sancțiune, cea de după meciul cu Juventus, ceea ce face ca echipa să continue să primească sancțiuni din ce în ce mai mari până va ajunge în punctul în care se va putea vedea exclusă din toate competițiile europene.

Ideea este susținută de Xavier Canal, un expert în drept sportiv, consultat de cotidianul La Vanguardia. "Sancțiunile vor crește cu fiecare nouă abatere, pentru că recidiva agravează fapta și UEFA ar putea ajunge în punctul în care să excludă Barcelona din cupele europene", a explicat expertul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.938 secunde