Baschetul 3x3 european e cu ochii pe Constanța! SE ANUNȚĂ UN WEEKEND DE FOC

202
Baschetul 3x3 european e cu ochii pe Constanța! SE ANUNȚĂ UN WEEKEND DE FOC - 4z1a6965-1530184206.jpg

Articole recomandate

Turneul de calificare la Campionatul European de Baschet 3x3 care va fi găzduit în acest week-end de Constanța a debutat cu conferința de presă, astăzi, la hotelul Ramada.

Evenimentul se va desfășura în zilele de sâmbătă și duminică, în piațeta Perla din Mamaia, iar în caz de vreme nefavorabilă, meciurile vor fi mutate în Sala Sporturilor din Constanța.

Tricolorii vor evolua în formula Amedeo Casale, Vlad Cobzaru, Marius Ciotlăuș și Vlad Dumitrescu. Ciotlăuș și Dumitrescu au făcut parte din naționala României și la recent încheiatele Campionate Mondiale din Filipine, acolo unde România nu a depășit faza grupelor. Casale revine în naționala de 3x3 a României după ce în 2015 a ocupat locul 8 la Campionatele Mondiale U18 de la Debrecen în timp ce Cobzaru, proaspăt absolvent al Universității Augusta din SUA, este la prima apariție în naționalele de 3x3.

Patru echipe se vor califica din competiția masculină de la turneul de la Constanța. Sistemul de calificare presupune disputarea competiției până în faza sferturilor de finală, urmând ca echipele învingătoare din această fază să obțină biletele pentru București. În cazul în care România va ajunge în această fază a competiției la Constanța, atunci se vor disputa și meciurile de clasament pentru aflarea locului 5, care se va califica astfel la Europe Cup.

La feminin, primele trei echipe se califică la turneul final, iar în cazul în care România se clasează pe unul dintre primele trei locuri, atunci automat ocupanta locului patru va accede de asemenea la FIBA 3x3 Europe Cup de la București, 14-16 septembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5291 secunde