Baschetul constănțean, pe drumul cel bun

439
1
Baschetul constănțean, pe drumul cel bun - bogdanivanovici-1342808865.jpg

În ultima perioadă, baschetul constănțean a reușit să crească atât din punct de vedere al activităților desfășurate la nivel local, cât și din perspectiva cluburilor, tot mai active. Creșterea interesului pentru acest sport este una semnificativă.

Baschetul, unul dintre cele mai populare sporturi de pe mapamond, a dobândit, în ultimii ani, un interes sporit în rândul tinerilor constănțeni. Unul din motivele popularizării acestui sport este reprezentat prin recenta mediatizare a marilor ligi de baschet, ca NBA-ul, unde atleții americani transformă fiecare atac, spre coșul advers, într-un spectacol care te ține cu ochii lipiți de ecran.
"Se simte o diferență, având în vedere faptul că, în Constanța, sunt în jur de șapte - opt cluburi private și o școală sportivă. Am avut performanțe frumoase și sperăm că, după 10 ani, să producem, din nou, jucători de baschet", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Baschet Constanța, Bogdan Ivanovici.

BC Farul în Liga Națională
Una din realizările Constanței la capitolul baschet este promovarea echipei BC Farul în Liga Națională, după o pauză de șapte ani, însă "marinarii" vor trebui să muncească mult pentru a se menține printre cele mai bune echipe de baschet din țară.
"Sunt foarte bucuros pentru BC Farul. Au promovat și cred că o să se descurce. Cred că vor rămâne în primul eșalon, cu toate că nu și-au actualizat bugetul, dar, având în vedere că sunt susținuți de Consiliul Județean, ar trebui să facă o figură bună. Cu toate astea, suntem foarte în urmă față de orașele mari, unde se vorbesc de zeci de echipe care participă constant în campionate, dar ușor-ușor, ne revenim și noi. Este nevoie de multă muncă, altfel nu avem nicio șansă", ne-a mai spus Ivanovici.

Minibaschet
Președintele AJB este totodată și conducător al BC Athletic, club înființat în 2007 și care, recent, a participat în Liga Națională de minibaschet masculin de la Brașov, reușind să se claseze pe locul 43 din 91 de echipe.
"M-am așteptat la această evoluție, în alte țări civilizate nu se organizează competiții cu premii, medalii și diplome. Important este să participe și să se simtă bine", a precizat Bogdan Ivanovici.

Pe 15 august, Naționala României de baschet va susține primul meci de calificare la Eurobasket 2013, cu Olanda. Tricolorii nu au avut prea mult succes în ultimii ani, fiind întrecuți, din punct de vedere al rezultatelor, chiar și de naționala feminină.
"Șansele noastre de calificare la Eurobasket sunt foarte mici. Pe viitor, s-ar putea să ne ridicăm mai mult, pentru că, de câțiva ani, baschetul nostru simte un suflu tânăr. Avem jucători care se afirmă în străinătate, acumulând, astfel, experiență. La echipa feminină stăm puțin mai bine, chiar dacă am pierdut calificarea", a declarat Bogdan Ivanovici.



Comentează știrea

baschet
21 iulie 2012
baschet

BRAVO, vad ca mai stii sa scrii si de altcineva in afara de fantomaticii.......

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Iulie 2012
Stire din Sport : Fotbal /  Petrolul - Ceahlăul 5-0
Sâmbătă, 21 Iulie 2012
Stire din Sport : FC Farul a achiziționat noi jucători
Vineri, 20 Iulie 2012
Stire din Sport : România a învins Grecia
Pagina a fost generata in 1.7753 secunde