Bob / Maria Constantin, pilot de top: „Un scandal pornit din invidie, aroganță şi lăcomie”

287
Bob / Maria Constantin, pilot de top: „Un scandal pornit din invidie, aroganță şi lăcomie” - bobonline2911-1606640632.jpg

Articole de la același autor

Fostul pilot nr. 1 al echipei feminine olimpice de bob a României, Maria Constantin, a transmis o scrisoare, intitulată „8 ani în echipa României de bob”, în care îşi exprimă dezacordul faţă de cei care au provocat scandalul de la bob. 
Reamintim că antrenorul Paul Neagu este acuzat de proxenetism, de agresiune fizică şi verbală şi de hărţuire sexuală, cea care a făcut declaraţiile incendiare fiind sportiva Ioana Gheorghe, susţinută de iubitul ei. 
Iată cum sună scrisoarea Mariei Constantin:  


„Bună, sunt Maria Constantin, pilotul echipei de bob România 1 din octombrie 2011 până în martie 2018. 
În toți aceşti ani, am fost îndrumată de Paul Neagu. Datorită lui Paul, am început să fac România să conteze în concursurile internaționale de bob. 
Ca și puncte de reper, aș vrea să menționez câteva succese ale echipajelor pe care le-am condus: 
Două participări la Jocurile Olimpice 2014 şi 2018; 
Medalie de bronz la Campionatele Mondiale de Bob-proba pe echipe-Königssee 2017; 
Medalie de aur la Cupa Europei;
Multiple medalii de argint și bronz la Cupa Europei;
Locul 9 la Campionatele Mondiale Winterberg 2015;
Locul 11 la Campionatele Mondiale Königssee 2017;
Multiple clasări în top 10 în Cupa Mondială;
Multiple clasări în top 6 în Cupa Europei.
Plictisitor, nu?


Mai am câteva rezultate de menționat:
În 2012, Paul Neagu a calificat singurul echipaj de bob românesc la Jocurile Olimpice de Tineret! Fetele au ocupat locul 6! 
Din 2015, am condus prima echipă de bob de 4 feminin ce a participat la Campionatele Mondiale (Königssee 2017) contra altor 33 de echipaje masculine! Am scris o pagină de istorie în bobul mondial!
Paul Neagu a fost unul dintre cei trei antrenori pe plan mondial care au susținut dreptul la egalitate al femeilor în sport. Doar așa am obţinut posibilitatea să concurăm la bob de 4 în clasamentul masculin, disciplină unde femeile nu au încă o probă separată!
Din 2016, Paul a format și echipajul România 2 cu pilotul Andreea Grecu, care a continuat să avanseze in ierarhia mondială, obținând din 2018 clasări fruntașe. 
În toţi acești ani, Paul a avut ca mijloc de selecție cronometrul! 
Pilot nr. 1 a fost cea care ajungea mai repede la finalul pârtiei și împingătoarea nr. 1, cea care avea cel mai bun timp de start. 
Acum cu siguranță v-am plictisit... 


De câteva zile, asist la un scandal pe cât de înjositor pentru echipa de bob, pe atât de interesant pentru presă și televiziune. Păcat că rezultatele sportive se pierd în anonimitatea unui reportaj de două minute pe TVR 3 o dată la patru ani. Succesele sportive românești sunt transmise pe posturi de televiziune străine, în timp ce parte din presa românească cu greu poate face diferența între sanie, bob și skeleton.
Scandalul inventat de Ioana Gheorghe și promovat de media fără a fi verificat nu face decât să pună piedici echipei.
Timp de opt ani, am muncit împreună cu Paul și echipa și acum în sfârșit fetele au condițiile necesare pentru a concura de la egal la egal cu națiunile fruntașe ale acestui sport, pentru ca rezultatele valoroase să nu mai fie o excepție. 
Din cauza acestui scandal pornit din invidie, aroganță şi lăcomie, echipa riscă să piardă toată susținerea câștigată în ani de muncă asiduă!
Din păcate, rezultatele muncite cinstit și din greu pierd în fața can-can-urilor ieftine și mincinoase...” 


XXX 
Scandalul de la bob nu va rămâne doar la stadiul de declaraţii la TV sau prin ziare. Pregătiri pentru instanţă! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.791 secunde