Box / A început licitația pentru mănușile lui Lucian Bute

697
Box / A început licitația pentru mănușile lui Lucian Bute - lucianbute-1320150759.jpg
Astăzi a fost inaugurată o licitație pentru mănușile cu care boxerul Lucian Bute l-a învins pe francezul Jean-Paul Mendy, pe 9 iulie, la București.

În perioada 1-6 noiembrie, mănușile sunt prezentate publicului în pasajul de la Piața Universității. Licitația se desfășoară, până la data de 13 noiembrie, accesând www.okazii.ro/campion. Felix Păun, primul antrenor al lui Lucian Bute, a dat startul licitației, care a început de la suma de 500 euro.

Banii obținuți urmează să fie utilizați pentru renovarea sălii clubului de box din Pechea, județul Galați, acolo unde actualul campion mondial a început activitatea sportivă.

Felix Păun a precizat că actualul campion mondial era un copil ''slăbuț, firav și sfios, dar foarte ambițios''.

''În cei patru ani petrecuți la Școala de box din Pechea, Lucian Bute s-a deosebit mereu de colegii săi prin determinare. Atunci când nu reușea ce își propunea, plângea de ciudă și o lua de la capăt, dar nu renunța niciodată. Văd ambiția lui în copiii de la club, care vor să urmeze exemplul lui Lucian. Tocmai din acest motiv am decis să scot mănușile la licitație, pentru a renova sala de box și a le oferi și altor tineri șansa de a deveni campioni pentru România'', a mai spus Păun.

Asociația Sportivă ''Box Club Bute'' a fost constituită în anul 1993, ca secție a clubului Dunărea Galați. Acum se pregătesc aici 20 de sportivi. Felix Păun dorește să le asigure acestora nu numai condițiile de pregătire, dar și echipamentul necesar, precum și fondurile pentru deplasări la competiții, toate acesta fiind necesare pentru formarea viitorilor campioni.

Bute și-a apărat cu succes, pentru a opta oară, centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie, într-o gală desfășurată la Romexpo, în data de 9 iulie, când l-a învins prin KO în repriza a patra pe francezul Jean-Paul Mendy

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.084 secunde