Bucureștiul, între cele 39 orașe candidate la găzduirea Euro 2020

55

Articole recomandate

Un număr de 39 de orașe din 32 de țări, inclusiv București, și-au anunțat candidatura la găzduirea turneului final al Euro 2020, care se va disputa în 13 orașe europene din 13 țări diferite, a indicat, vineri, secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, cu prilejul reuniunii Comitetului executiv de la Dubrovnik (Croația). 

Data limită pentru depunerea dosarelor formale de candidatură este 25 aprilie 2014, iar apoi Comitetul executiv va desemna prin vot cele 13 orașe din 13 țări ce vor organiza competiția. 

Federațiile europene au avut ca termen data de 12 septembrie pentru a-și confirma interesul, înainte de întrunirea Comitetului executiv al UEFA ce a dezvăluit lista candidatelor. 

Un oraș va găzdui semifinalele și finala, alte patru vor organiza câte un sfert de finală și trei meciuri din grupe. Alte opt vor fi gazda meciurilor din optimile de finală și a trei meciuri din grupe. 

Optimile de finală vor apare în premieră la Euro 2016 din Franța, unde vor participa 24 de echipe. În 2012, la Euro din Polonia și Ucraina, au participat 16 echipe, care, după faza grupelor, s-au înfruntat în sferturi. (Agerpres)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Sport : FC Farul, cu prima șansă în fața Brăilei
Miercuri, 18 Septembrie 2013
Stire din Sport : FC FARUL, VICTORIE în meciul cu SC Bacău
Pagina a fost generata in 0.5849 secunde