Campionatul de fotbal al Germaniei ar putea fi reluat pe 9 mai, cu porțile închise

579
Campionatul de fotbal al Germaniei ar putea fi reluat pe 9 mai, cu porțile închise - hzgermany0628-1587469091.jpg

Articole recomandate

Campionatul de fotbal al Germaniei, suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, ar putea fi reluat pe 9 mai, cu porțile închise, au afirmat doi conducători de regiuni, chestionați de cotidianul Bild, informează agerpres.ro.


"Da, 9 mai este o dată posibilă", a precizat Armin Laschet, președintele conservator al landului Renania de Nord-Westfalia, la trei zile după o reuniune prin videoconferință între reprezentanții celor 36 de cluburi din prima și a doua divizie cu privire la o posibilă reluare a Bundesligii.


Una dintre condiții, conform acestuia, este un consens între cele 16 landuri germane, în timp ce Liga germană de fotbal (DFL) așteaptă undă verde din partea guvernului cancelarului Angela Merkel.


Markus Soeder, liderul conservator din Bavaria, landul cel mai afectat de pandemie, este de asemenea favorabil reluării meciurilor după data de 9 mai, fără public.


"Un weekend cu fotbal este mult mai suportabil decât un weekend fără fotbal", a spus Soeder, care a subliniat însă că "jocul cu public este în totalitate de neconceput".


"Nu vor mai fi meciuri cu spectatori în acest sezon", crede și Armin Laschet, în condițiile în care marile adunări populare sunt interzise în Germania cel puțin până la 31 august, pentru a stopa răspândirea Covid-19.


Președintele DFL, Fritz Keller, regretă obligativitatea disputării meciurilor cu porțile închise. "Suntem foarte conștienți de faptul că fotbalul fără suporteri este lipsit de sevă. Știu cât de mult îi doare pe fani să nu-și poată susține jucătorii din tribune", a declarat acesta pentru revista Kicker.


DFL speră ca, în cazul reluării meciurilor, să poată finaliza sezonul până pe 30 iunie, pentru a debloca plata unei părți din drepturile de televizare cu o valoare estimată la aproximativ 300 milioane euro.


Fără acești bani, Fritz Keller avertizează că există riscul ca "unii suporterii să nu mai poată asista la niciun meci al clubului lor, deoarece s-ar putea ca acesta să nu mai existe".


Cu toate acestea, unii suporteri din întreaga țară nu sunt de acord cu acest scenariu. "Reluarea fotbalului, chiar sub forma meciurilor cu porțile închise, nu este justificabilă. Ar fi o insultă pentru restul societății, în special pentru personalul sanitar", a precizat grupul de suporteri Fanszenen Deutschlands într-un comunicat.


Un alt aspect care urmează să fie abordat joi este legat de efectuarea testelor pentru detectarea purtătorilor de Covid-19, la care jucătorii și membrii staff-urilor tehnice ale cluburilor vor trebui să se supună. Potrivit presei, ar fi nevoie de 20.000 de teste, rezervate în mod normal bolnavilor și îngrijitorilor, pentru a finaliza sezonul,.


"Ar fi o greșeală să folosești mii de teste pentru meciuri cu porțile închise, atunci când nu sunt suficiente pentru a-i testa pe asistenții medicali și pe profesori", a protestat deputatul social-democrat și epidemiologul Karl Lauterbach.


Fotbalul a fost oprit în Germania pe 13 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, care a ucis peste 4.000 de persoane în această țară și a infectat 141.672, conform ultimelor date difuzate de Institutul Robert Koch.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1644 secunde