Performanţe de excepţie pentru CSU Simona Halep şi Liceul cu Program Sportiv

Canotori constănţeni, medaliaţi cu aur şi argint la Europenele de juniori la Munchen

230
Canotori constănţeni, medaliaţi cu aur şi argint la Europenele de juniori la Munchen - 24509418224935707474420581673119-1633946022.jpg

Articole recomandate

Delegaţia României s-a întors cu o salbă impresionantă de medalii - cinci de aur şi una de argint - de la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Munchen (Germania). Fapt îmbucurător, la bordul ambarcaţiunilor tricolore s-au aflat şi sportivi constănţeni.

Noi performanţe pentru Clubul Sportiv Universitar Simona Halep, nu mai puţin de cinci canotoare legitimate la gruparea constănţeană urcând pe podiumul de premiere la Europenele de juniori de la Munchen.

Cea mai strălucitoare medalie, de aur, a fost cucerită de Elena Maria Robitu, componentă a echipajului de patru rame feminin, alături de Daria Ioana Dinulescu, Maria Guzran, şi Ancuţa Adelina Ungurean. Tricolorele au făcut o cursă excelentă şi au trecut linia de sosire cu un avans confortabil, de peste două secunde, faţă de barca Italiei (07:17.36).

La rândul lor, Mariana Laura Dumitru, Elena Silvia Mocanu, Alexandra Georgiana Ruşcuţă şi Victoria Ştefania Petreanu au vâslit cu spor în finala probei feminine de 8+1, contribuind din plin la câştigarea medaliei de argint. Sportivele de la CSU Simona Halep le-au avut coechipiere pe Elena Andreea Cerbu, Ana Maria Loghin, Florentina Georgiana Neculaeasa, Valentina Amalia Azoiţei şi Petruţa Ionela Popa. Echipajul României a terminat cursa după 6 minute, 57 secunde, 40 sutimi, timp mai slab cu o secundă şi 13 sutimi decât cel al bărcii medaliate cu aur, cea a Belarusului.

Iar Constanţa mai are, după această ediţie a Europenelor, încă un campion continental. Este vorba despre tânărul Eduard Angel Moldovan, sportiv legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, care la bordul ambarcaţiunii de 8+1 a României, a tras din toate puterile pentru medalia de aur, o victorie imensă în faţa echipajului Rusiei.

Alături de canotorul de la LPS Constanţa, s-au mai aflat Cosmin Iulian Pleşescu, Andrei Hemen, Cornel Traian Ieremciuc, Andrei Vlad Robert Vatamaniuc, Alexandru Gabriel Şteţco, Constantin Emanuele Sterea, Marian Ştefan Dunca şi Gavril Dumbravă, iar timpul lor - 06:08,66 - a fost cu exact două secunde mai bun decât cel al Rusiei.

„Avem copii talentaţi, antrenori pricepuţi, trebuie doar să îi ajutăm material şi moral, iar rezultatele vor fi pe măsură”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul Liceului cu Program Sportiv Constanţa, prof. Andrei Szemerjai.

XXX

Tot la Europenele de la Munchen, Mihaela Cosmina Dram şi Georgelia Stoica au câştigat detaşat finala de la dublu rame feminin (07:52.79), la aproape opt secunde de Germania, a doua clasată, la dublu rame masculin, Iliuţă Leontin Nuţescu şi Andrei Petrişor Axintoi au ieşit învingători (07:01,83) în faţa Norvegiei, iar echipajul de patru vâsle feminin, alcătuit din Diana Ionela Petian, Andreea Fabiola Iorgovan, Ana-Maria Mătran şi Elena Diana Şuta, a cucerit aurul (06:57,76) cu un avans de aproape trei secunde faţă de Elveţia.

La patru rame masculin, Andrei Valentin Maliş, Marius Ionel Bodnar, Costi Daniel Neagoe şi Petru Andrei Ciornei au ocupat locul patru (06:32.56), la două secunde şi jumătate de podium, iar echipajul de patru vâsle masculin, compus din Ovidiu Cristian Badea, Alexandru Niţan, Petrişor Darius Groza şi Alin Vasile Buzdugan, a terminat pe locul patru în Finala B (06:35.61) şi pe zece la general.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Canotaj / World Rowing

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4723 secunde