Micii dansatori de la CS Dino se pregătesc de concursuri

"Capul sus, privirea înainte!"

955
În sala amfiteatru a Liceului Teoretic "Lucian Blaga", răsună ritmuri muzicale. De la vals lent, până la înflăcărata samba. Se aud clar și tocurile pantofilor micilor dansatori, care se pregătesc încă de pe acum pentru concursurile de anul viitor.

Să asiști de pe margine la unul dintre antrenamentele dansatorilor de la CS Dino Constanța este o încântare. Cinci perechi evoluează pe parchetul bine întreținut, iar copiii sunt ochi și urechi la comenzile antrenorului Sever Vuap. "Capul sus!", "Privirea înainte", "Trage de umeri!", "Ține ritmul!", "Ține poziția!", le strigă acesta.
Sever se învârte printre elevii săi. Are o riglă în mână și nu ezită să o folosească atunci când observă că exercițiul nu este executat așa cum își dorește. Corectează greșelile din mers. Din public, părinții își supraveghează copiii. Sunt mulțumiți de ceea ce văd, pentru că micii dansatori își dau silința de a fi cei mai buni. De fiecare dată când muzica "tace", la schimbările de gen - vals lent, vals vienez, samba, cha-cha, jive, etc. -, fondul sonor este dominat de aplauze.
"Sunt copii pasionați de dans, au calități, aptitudini pentru sport, iar unii dintre ei au participat deja la concursuri. Încet-încet, facem progrese și ne pregătim de acum pentru competițiile viitoare", ne spune, într-o binemeritată pauză de hidratare, Sever Vuap.
Maestrul își cheamă discipolii, care se strâng rapid, în cerc, în jurul său. După câteva indicații, trece de la teorie la practică. Le arată cum se fac pașii, piruetele, întoarcerile elegante.
v v v
Centrele de antrenament ale clubului Dino sunt în următoarele locații: Liceul "Lucian Blaga", Școala nr. 40 "Aurel Vlaicu", Școala nr. 39 "Dimitrie Cantemir", Școala nr. 33 "Anghel Saligny" Constanța, Școala "George Enescu" Năvodari și Grădinița Negru Vodă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3546 secunde