Ce acțiuni a organizat DJST Constanța pentru copii și tineret

291
Ce acțiuni a organizat DJST Constanța pentru copii și tineret - ceactiuni-1397576589.jpg

Articole de la același autor

În perioada 7 aprilie - 11 aprilie, în județul Constanța, s-au desfășurat activitățile din cadrul săptămânii "Școala Altfel - Să știi mai multe, Să fii mai bun!", dedicate tinerilor și copiilor, menite să le deschidă orizonturi noi de dezvoltare și de învățare. 
Potrivit informațiilor furnizate de consilierul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Elena Lepădatu, Capidava, localitatea Topalu, a fost gazdă pentru cel puțin 550 de tineri și copii care au deprins diferite abilități ce, în perioada antică, erau folosite de către strămoșii noștri geto-daci. În acest sens, au participat la diferite ateliere meșteșugărești, simulări de lupte între romani și daci, dar și activități tir cu arcul. Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida", Liceul Tehnologic "Gheorghe Duca", Școala nr. 33, "Anghel Saligny", Școala nr. 12, "B.P. Hasdeu",  Școala nr. 43 "Ferdinand", Școala nr. 7 "Remus Opreanu" s-au implicat în derularea activităților de dezvoltare non-formală dedicate copiilor și propuse de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța împreună cu partenerii săi, cu scopul de a determina copiii să cunoască informații cu privire la conceptele de voluntariat sau tehnici de prim - ajutor, dar le-au fost prezentate și spectacole de animație socio-educativă și activități hand-made (realizare de ouă încondeiate, pahare din hârtie și broșe). 
Cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și RATC, s-au organizat excursii la Herghelia din Mangalia și la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, dar micii participanți au fost angrenați și în activități sportive la West Side Squash în Maritimo Shopping Center, bowling la City Park Mall, dar și înot, la bazinul lui Răzvan Florea. 
Unitățile de învățământ care au participat la acțiunile enumerate au fost Grădinița nr. 6 Constanța, Grădinița din Lumina, Colegiul Național "Mihai Eminescu", Școala nr. 2 Constanța, Colegiul Tehnic "Carol I", Colegiul Națio-
nal Pedagogic "Constantin Bră-tescu", Școala Satu Nou, Școala "Jean Bart", Clubul Sportiv Școlar Medgidia, Școala nr. 12 "B. P. Hasdeu", Școala nr. 23 "Con-stantin Brâncoveanu", Fundația Giovanni Bosco, Clubul Sportiv de Tae Kwon Do "Sharks" Constanța. 
v v v
Tot în săptămâna "Școala Altfel", s-au derulat două competiții sportive de excepție, Cupa Liceelor la Tir de Agrement, care a avut drept câștigător Liceul Teoretic "Ovidius", și Cupa Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", iar localitatea Negru Vodă a devenit gazdă pentru cel puțin 100 de tineri care au participat în cadrul proiectului "Raze de Speranță" la activități de schimb de experiență. 
În egală măsură, s-a derulat și proiectul "Bucătărașul iscusit", promovat de Ciprian Lepădatu și care constă în ateliere de bucătăreală derulate împreună cu o parte din clasele Școlii nr. 12 "B. P. Hasdeu", Școlii nr. 28 "Dan Barbilian", Grădiniței 45, Cambridge School of Constanta, Școlii "Petre Ispirescu" și Grădiniței "Căsuța Poveștilor", participând un număr de peste 500 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 10 ani. 
O contribuție importantă la aceste acțiuni au avut profesorii, educatorii și coordonatorii de proiect din cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța (Mariana Tudora, Marian Țuțuianu, Elena Lepădatu). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4042 secunde