AJF Constanța a analizat "cazul Ciuchiță"

Ce pedepse au primit huliganii de la 23 August

636
Ce pedepse au primit huliganii de la 23 August - fotbal-1320945261.jpg
Fotbalul românesc a luat-o rău de tot în jos, nu numai la nivelul performanțelor, care sunt aproape nule, ci și la capitolul violențelor pe stadioane, care, în momentul de față, par aproape imposibil de controlat.

Bătaia soră cu moartea încasată de arbitrul constănțean Laurențiu Ciuchiță (22 ani) la o partidă din Liga a IV-a disputată la Mangalia, care a opus echipele Aurora 23 August și CSO Ovidiu, spune multe despre gradul alarmant al violențelor înregistrate pe terenurile de sport.

După ce, în min. 55, Aurora 23 August conducea cu scorul de 4-1, Ciuchiță a eliminat doi jucători ai gazdelor, dictând pentru oaspeți și două lovituri de la 11 metri, ambele transformate. În minutul 85, la scorul de 4-3 pentru Aurora, arbitrul a acordat oaspeților cea de-a treia lovitură de la 11 m, moment în care nervii jucătorilor gazdă au cedat complet, aceștia lovindu-l cu pumnii și cu picioarele inclusiv după ce arbitrul căzuse la pământ!

Directorul executiv al DJST Constanța, Elena Frîncu, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că, urmare a incidentului, Comisia de Disciplină a AJF Constanța a luat măsuri extrem de dure, pe măsura faptelor celor care se pare că nu pricep deloc fenomenul fotbalistic, confundându-l cu boxul.

După faptă, și răsplată!

Trei dintre jucătorii echipei AS Aurora 23 August, Iulian Olaru, Ionuț Baltag și Gabriel Brobonea, au fost excluși din activitatea competițională fotbalistică și amendați cu câte 100 de lei. Aceeași pedeapsă a primit-o și antrenorul gazdelor, Senior Serpegean, care însă a fost amendat cu 200 lei. Alți doi fotbaliști de la Aurora, Florea Vlădoiu și Viorel Bălteanu, au fost suspendați 6, respectiv 12 etape și amendați cu câte 75 de lei.

De asemenea, Aurora 23 August a primit o penalitate sportivă de 300 lei. Partida a fost omologată cu scorul de 3-0 pentru CSO Ovidiu, jocul fiind oprit în minutul 85.

Șefa sportului constănțean, Elena Frîncu, a menționat că este păcat că s-a ajuns aici: "Ne-am făcut de râs în toată lumea, mai ales dacă ne gândim că Liga a IV-a e sport pentru toți! După părerea mea, s-a ajuns aici din cauza arbitrului și a antrenorului. Din păcate, sărăcia naște violență!". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.382 secunde