Cicliștii, regii șoselelor constănțene. Turul Dobrogei, ediția a 16-a

223
1

Articole de la același autor

Astăzi, se va da startul celei de-a 16-a ediții a Turului Dobro-gei la ciclism, competiție organizată de Clubul Sportiv Bilal 2000 Constanța și Federația Română de Ciclism, în co-laborare cu Asociația Black Sea Equilibrium și Asociația Terra Semper Fidelis Perspec-tivă pentru Viitor. 


Turul Dobrogei se adresează atât cicliștilor amatori, cât și celor legitimați, la toate categoriile de vârstă. Cursele se vor desfășura pe categorii de vârstă, la probe de fond, de contratimpi și de semifond. Faptul că la eveniment vor participa copii de la vârsta de 6 ani constituie o binevenită ocazie de a stabili o bază de selecție.


Din păcate, anul acesta, Turul Dobrogei nu se va bucura de prezența sportivilor străini, deși aceștia și-au arătat interesul. 


"Turul Dobrogei este, pentru Constanța, o competiție destul de importantă și de interes internațional, însă anul acesta nu avem invitați străini. Ei și-au anunțat prezența, dar noi nu le-am putut oferi cele necesare.


Facem această competiție numai cu sportivii din România. Farmecul acestui concurs este că, pentru prima dată de când se organizează competiția, vor participa copii începând de la vârsta de 6 ani. Echipa con-stănțeană va fi formată din sportivi între 10 și 14 ani, o echipă foarte tânără, de la care nu mă aștept să câștige sau să vină în primele trei locuri, dar să se reprezinte cu brio, iar în viitor să revină la valoarea pe care am avut-o până anul trecut", a declarat președintele Clubului Bilal, Victor Bănescu, în cadrul conferinței de presă premergătoare evenimentului. 


Organizatorii se așteaptă la un număr de 40-50 de sportivi legitimați, în rândul copiilor și cadeților și la un număr total de 100 de sportivi amatori. Competiția va avea loc și în următoarele două zile.


Festivitatea de premiere se va organiza duminică, 31 mai, ora 19, la Centrul Comercial Decathlon. 


Iată programul și traseul competiției: Vineri: ora 10.00: - start tehnic Prolog Contratimp Individual - 5 km - sportivi licențiați (juniori) - între Hotel Caraiman și Aqua Magic. Plecarea concurenților se va face la fiecare minut, în ordine aleatoare, stabilită prin tragere la sorți la ședința tehnică, ținând cont de categorie (Cadeți, Juniori, U23, Elite);


- ora 12.00: - proba de Contratimp Individual - copii - între Hotel Caraiman și primul sens giratoriu în direcția de mers spre Constanța.


Plecarea concurenților se va face la fiecare minut, în ordine aleatoare, stabilită prin tragere la sorți la ședința tehnică, ținând cont de categorie. Copiii vor putea concura la următoarele categorii de vârstă și vor parcurge următoarele distanțe: (copii 06 - 09,999 ani - 1 km; copii 10 - 11,999 - 2 km; copii 12 - 13,999 ani - 2 km) ora 15.00: - reunire la start a echipelor de sportivi licențiați la Centrul Comercial Decathlon,ora 15.30 - start tehnic Etapa 1 - Fond - 70 km - sportivi licențiați (juniori) - Constanța - Ovidiu - Mihail Kogălniceanu - Cuza Vodă și retur, cu sosire la Centrul Comercial Decathlon.


Sâmbătă, 30 mai: ora 10.30 - start tehnic Etapa 2 - Fond - 70 km - sportivi licențiați (juniori) - Agigea - Techirghiol - Movilița - Tropaisar - Amzacea - Comana și retur, pe DN 38; ora 15.30 - start tehnic Etapa 1 - Fond - 120 km - sportivi amatori - Constanța - Ovidiu - Mihail Kogălniceanu - Cuza Vodă - Medgidia - Tortoman - Siliștea și retur, cu sosire la Centrul Comercial Decathlon.


Duminică, 31 mai: ora 9: - proba de Circuit - copii - pe traseul B-dul Aurel Vlaicu, între Campus Universitar și intersecția cu B-dul Tomis.


În funcție de categoria de vârstă, se vor parcurge următoarele distanțe: (copii 06 - 09,999 ani - 1 km - un tur; copii 10.00 - 11,999 - 2 km - 2 tururi; copii 12 - 13,999 ani - 2 km - 2 tururi) ora 10.30 - start tehnic Etapa 3 - Circuit - 50 km - sportivi licențiați (juniori) - pe traseul B-dul Aurel Vlaicu, între Campus Universitar și intersecția cu B-dul Tomis (Harta circuit); ora 13.00: - proba de Circuit - sportivi amatori - pe traseul B-dul Aurel Vlaicu, între Campus Universitar și intersecția cu B-dul Tomis.


Comentează știrea

catalin
29 mai 2015

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Constanța pedalează pentru sănătate
Pagina a fost generata in 0.5329 secunde